Diari La Veu del País Valencià
Uns 9.000 afiliats del PPCV votaran en el congrés que elegirà el substitut de Rajoy

La incògnita al voltant de quants afiliats inscrits podien votar en el congrés del PP que elegirà el substitut de Mariano Rajoy ha estat sense resoldre’s atés que molts d’ells no estaven al corrent de les quotes. Finalment, la comissió organitzadora (COC) ha fixat en 66.706 els afiliats inscrits que finalment podran votar el proper 5 de juliol entre els sis candidats aspirants a liderar el PP, és a dir, el 7,6 per cent dels 869.535 membres del partit segons les dades de juny. D’ells, un total de 8.964 són del País Valencià, on hi ha 349 compromissaris.

La majoria dels afiliats valencians inscrits corresponen a la demarcació d’Alacant (3.593), seguits dels de les de València i Castelló, amb 3.451 i 1.920, respectivament.

La COC ha revisat les reclamacions presentades i ha acceptat sis d’elles, que suposen la incorporació de 188 nous inscrits. Sumades altes noves i baixes, el cens final ha quedat fixat en aquestos 66.706 inscrits, xifra que no varia massa de la provisional que es va oferir dimarts: 66.384.

La comissió, que presideix Luis de Grande, es va reunir aquest divendres i va comptar per primera vegada amb la participació dels representants dels sis candidats a la presidència del PP, que tenen veu però no vot.

A més de fixar el cens, van aprovar les paperetes que s’empraran per a votar i van confirmar el nombre de compromissaris que també es triaran el 5 de juliol i que participaran en el congrés. Al costat d’ells acudiran prop de 500 compromissaris més que són nats, que no es trien, pels seus càrrecs interns o públics, fins a arribar als 3.134 en total.

El termini per a apuntar-se va tancar dilluns passat a les 14 hores, amb els requisits de completar una inscripció i estar al corrent de pagament de les quotes d’afiliat, que es podien actualitzar abonant 20 euros.

La xifra provisional d’inscrits és baixa i tres dels candidats –José Ramón García Hernández, José Manuel García-Margallo i Pablo Casado– van demanar a la COC després de conéixer les primeres dades que es replantejara les normes fixades i que es rebaixaren els requisits, de manera que fins al mateix dia de les votacions els afiliats es pogueren apuntar.

La comissió, però, va decidir no canviar res, amb la qual cosa els candidats seguiran en campanya fins al dia 4 per a convéncer els 66.706 afiliats que votaran el proper dia 5 de juliol.

Comparteix

Icona de pantalla completa