Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva supera els 38 graus en una jornada de calor generalitzada a tot el territori

Xàtiva ha registrat la temperatura més alta amb 38,4 graus durant aquest dilluns, una jornada de calor generalitzada per tot el territori amb sis ciutats per damunt dels 36 graus centígrads.

El País Valencià ha despertat aquest dilluns amb cels clars i temperatures en ascens, en especial les màximes al litoral de la demarcació de València i la d’Alacant on la previsió era que pujarien entre 2 i 4 graus, segons indicava l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Estava previst que el termòmetre arribara a marcar 36 graus a Elx (el Baix Vinalopó), Oriola (el Baix Segura) i Ontinyent (la Vall d’Albaida); 34 a Gandia (la Safor), Alcoi (l’Alcoià) i Alacant (l’Alacantí); 33 a València i Dénia (la Marina Alta), i 32 a Castelló de la Plana. Pel que fa al vent, ha sigut variable fluix, tot i que amb intervals de sud i sud-est moderat al litoral, segons Aemet.

Tanmateix, s’han superat totes les previsions ja que Xàtiva ha batut el rècord en marcar durant aquest dilluns els 38 graus en una jornada en què s’ha arribat a 35 en molts punts del territori com València, Ontinyent o Oriola.

En concret, nombroses localitats han registrat 36 graus, segons dades d’Aemet. En concret, a Ontinyent i l’aeroport de València s’ha arribat a 36,7 graus; a Llíria n’han tingut 36,6; a Oriola, 36,5; a Torís, 36,3; a Novelda, 36,2, i 36 a València.

També han sigut notables els 35,8 graus de Pego, els 34,7 de l’aeroport d’Alacant-Elx, els 34,3 d’Alacant, els 32,9 de Castelló de la Plana i els 32,8 d’Alcoi.

Comparteix

Icona de pantalla completa