Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol autoritza el trasllat de Junqueras i altres presos polítics independentistes a Catalunya

El govern de Pedro Sánchez ha autoritzat el trasllat d’Oriol Junqueras i altres cinc presos polítics independentistes a centres penitenciaris de Catalunya, segons han confirmat a l’ACN fonts de La Moncloa i de la Generalitat de Catalunya, que ja ha rebut la comunicació oficial del trasllat de Junqueras, així com de Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell i Dolors Bassa. Segons avança TV3, ells aniran a la presó de Lledoners, mentre que elles aniran al centre penitenciari de Figueres.

Els altres tres polítics independentistes empresonats per ordre del jutge Pablo Llarena, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn, estan pendents que el magistrat responga la petició d’informació que Institucions Penitenciàries ja li ha fet arribar aquest dilluns per a conéixer si té diligències pendents o bé si –com en la resta de casos– no s’oposa a l’acostament.

Segons fonts pròximes al govern espanyol, aquest procés s’ha iniciat aquest dilluns però el trasllat no es faria efectiu en tot cas fins dimarts. “Entenem que durarà diversos dies”, han apuntat. El diari El País apunta que aquest dilluns seran concentrats en una presó per a fer el trasllat en grup dimarts o dimecres. També avança que, quan ja estiguen a Catalunya, se’ls situarà també en una mateixa presó per a portar-los després als centres més pròxims a les seues llars.

Aquest mitjà també assegura que, malgrat que no s’aproparan tots els líders catalans empresonats, aquestos sis són els més simbòlics.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ja va confirmar divendres passat que els nou presos independentistes tancats en presons madrilenyes serien apropats pròximament. A més, el Ministeri d’Interior va confirmar dijous passat a TV3 que s’havien iniciat els tràmits per al trasllat dels presos a Catalunya.

Comparteix

Icona de pantalla completa