Diari La Veu del País Valencià
Educació també pagarà els mesos d’estiu als interins de la concertada

La Conselleria d’Educació s’ha compromés a pagar els mesos de juliol i agost als professors interins de l’ensenyament concertat a partir de 2019, és a dir, el pròxim curs. Tots aquells que treballen des de l’1 de setembre de 2018 ininterrompudament fins a final de curs cobraran els mesos d’estiu. La mesura suposarà una despesa de 877.000 euros.

Des del departament que dirigeix Vicent Marzà expliquen que ja estan redactant una nova ordre que ampliarà la mesura a tots aquells interins que s’incorporen abans del 31 de desembre, amb el curs ja començat, tal com passa amb els docents de la pública.

La Federació de Sindicats Independents d’Ensenyament (FSIE), el sindicat majoritari de l’ensenyament privat concertat, ha aplaudit que s’haja “tingut en compte la decisió del Tribunal Suprem, que va arribar a qualificar d’il·legal que als professors contractats per a un curs escolar no se’ls paguen els mesos d’estiu si la substitució continua el curs següent”.

D’aquesta manera, es posarà fi parcialment a una situació que suposa una vulneració dels drets previstos en l’acord de la UE sobre el treball de durada determinada, “siguen de la titularitat que siguen”.

Aquesta decisió afectarà nombrosos professionals substituts de l’ensenyament dels 420 centres concertats del País Valencià si els seus substituïts amb dret a la reserva de lloc de treball inicien la seua baixa abans de gener i si la reserva del lloc de treball persisteix durant el període estival.

En aquest sentit, el sindicat entén que encara queda treball per realitzar, ja que l’objectiu és que cobren tots els substituts independentment de quan inicien el seu contracte laboral i, al seu torn, lamenta que aquest reconeixement no es puga aplicar de forma “immediata” en el present exercici.

“Després d’anys de mobilitzacions, reivindicacions i negociacions –ha afegit– s’ha aconseguit un principi d’igualtat per als professors que fan el mateix treball que els docents de l’escola pública”, ja que cada proposta realitzada per a millorar la seua qualitat laboral “avança cap a un sistema educatiu equilibrat i igualitari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa