Diari La Veu del País Valencià
Sanitat paralitza la contractació de dosis unitàries de medicaments per la dificultat de dur-la a terme amb garanties

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha paralitzat l’expedient de contractació per a l’elaboració de dosis unitàries de medicaments davant “la dificultat de posar en marxa el projecte amb les garanties” que ha de prestar el servei, per la qual cosa es reprendrà després de l’estiu.

Així ho ha anunciat aquest dimecres la titular de Sanitat, Ana Barceló, als presidents dels tres col·legis farmacèutics del País Valencià, amb els quals ha mantingut una primera trobada per tal d’abordar aquesta i altres qüestions de l’àmbit farmacèutic, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

“Valorats els informes tècnics i la viabilitat del projecte logístic, hem decidit paralitzar l’expedient de licitació administrativa, davant la dificultat de posar en marxa el projecte amb les garanties que ha de prestar el servei”, ha assenyalat Barceló.

En la línia de la cerca “màxima” de consens, la consellera s’ha mostrat partidària d’obrir el diàleg amb tots els agents implicats, amb l’objectiu d’aconseguir la “màxima eficiència” en la prestació farmacèutica residencial.

La consellera ha garantit que es mantenen els objectius del model i “l’esperit” amb el qual es va crear, concebut per a millorar l’atenció farmacoterapèutica que reben els usuaris de residències públiques i privades al País Valencià, i ha anunciat que després de l’estiu es reprendran les converses per a avançar en el projecte de manera dialogada.

De moment, el departament estudia “avançar cap a un model col·laboratiu en què també s’impliquen les oficines de farmàcia”, ha explicat Barceló.

Comparteix

Icona de pantalla completa