Diari La Veu del País Valencià
El PPCV celebra que el Constitucional tombe part de la llei de l’habitatge i Ciutadans pregunta pel ‘pla B’

La portaveu d’Habitatge i Medi ambient del PPCV a les Corts, Elisa Díaz, ha demanat aquest dissabte la dimissió de la consellera d’Habitatge, María José Salvador, després de la sentència del Tribunal Constitucional que “tomba la gestió d’habitatge del Botànic”.

En un comunicat, ha afirmat que “Salvador ha fet el ridícul i ha quedat en evidència” després que el Constitucional haja declarat inconstitucionals diversos articles de la Llei de la Funció Social de l’Habitatge perquè envaeix competències de l’Estat.

Díaz ha remarcat que “des del principi” el PPCV “va advertir que aquesta llei tenia preceptes inconstitucionals, especialment en allò referent a l’ocupació d’habitatges buits i a les mesures contra la pobresa energètica”. “El temps ens ha donat la raó”, ha asseverat.

Díaz assegura que la llei “creava expectatives i enganyava les persones a què anava adreçada”. A més, bateja la normativa com a “llei Frankenstein”, perquè és “una mescla de propostes del PSPV, Compromís i Podemos” i acusa la Generalitat de legislar “al més pur estil independentista català, sense importar-li la Constitució ni la resta de l’ordenament jurídic”. Salvador sabia que el que es tramitava era inconstitucional però preferia no ser ella qui diguera que no a Compromís i Podemos”, ha reiterat.

“No ha sigut el PP qui ha dit que aquesta llei és inconstitucional, a Salvador li ho han dit els tribunals”, ha exposat, i ha denunciat que “seguir qüestionant que s’envaïsquen competències estatals sobre drets fonamentals mostra la voluntat del Consell de separar la Comunitat Valenciana d’Espanya”.

També Ciutadans s’ha pronunciat sobre la decisió del Constitucional. En el seu cas, però, reclamen al Consell que explique quin és el seu ‘pla B’. En un comunicat, la diputada de María José García ha subratllat que el seu grup “ja va advertir en el seu moment que aquesta norma valenciana tenia aspectes d’inconstitucionalitat, especialment aquells relatius a l’articulat, que són precisament els que ara tomben els tribunals estatals”.

A més, ha alertat sobre l’existència de “7.100 llars valencianes en el límit de la pobresa que es troben davant el col·lapse per a accedir a un habitatge en lloguer i amb elevats retards per a rebre les ajudes per part de la Conselleria”. Davant d’aquesta situació, la parlamentària creu que, després de la “garrotada” del Constitucional, “el Consell haurà de buscar noves fórmules que sí que donen una eixida habitacional efectiva a aquestes famílies”.

Comparteix

Icona de pantalla completa