Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de Castelló força les empreses promotores dels festivals a fomentar conductes no sexistes

La Diputació de Castelló promou el turisme i l’oci respectuosos i lliures de comportaments sexistes a través de la seua campanya #CSTierradeFestivales amb la qual impulsa el turisme de festivals a la província. Així, el govern provincial ha introduït enguany per primera vegada en els plecs de contractació del patrocini d’aquestos macroevents una bateria de requeriments relacionats amb la conscienciació i prevenció de comportaments sexistes, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

La Diputació ha augmentat en 2018 un 25% el patrocini d’aquestos macrofestivals fins a aconseguir els 500.000 euros per a potenciar-los com a “grans plataformes” de turisme internacional i generadors d’oportunitats econòmiques i laborals a la província.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que volen un “turisme responsable que siga conforme als valors hospitalaris i respectuosos que defineixen la nostra gent i que són part de la nostra marca turística”. Ha explicat que tant des del govern provincial com des de l’organització dels festivals volen que aquestos macroevents continuen sent “sinònim de riquesa per a la nostra terra amb base de qualitat i professionalitat en la seua organització, com sempre ho han sigut des de fa tants anys”.

“Ben acceptats”

“És per això que aquestos requisits han sigut molt ben acceptats pels festivals que ja estaven treballant en aquest sentit i no fem més que sumar esforços per a previndre qualsevol tipus de comportament sexista”, ha afegit.

Concretament, els requeriments de la Diputació en aquest sentit es refereixen a tres línies d’actuació concretes. En primer lloc, la redacció d’un pla d’oci no sexista que s’entregarà al personal contractat per l’empresa organitzadora del festival i es distribuirà també a les diferents empreses proveïdores d’aquest. En segon lloc, la creació d’un ‘Punt Violeta’ dins del festival amb agents d’igualtat on puguen assistir les persones que hagen patit algun tipus d’agressió sexual dins del festival. I en tercer lloc, la realització d’una campanya de sensibilització dirigida al públic assistent al festival per a evitar qualsevol tipus d’agressió sexista en aquest.

El reforçament de la marca ‘Castelló Terra de Festivals’ és ja un “eix estratègic” dins de la gestió del govern provincial per la “gran repercussió” que té en la dinamització de l’economia castellonenca i el seu abast com a “gran aparador” turístic en el món.

Els grans festivals celebrats a la província van deixar en 2017 més de 60 milions d’euros d’impacte econòmic, que va suposar la creació de més de 2.200 llocs de treball. Per a enguany, l’objectiu que es planteja la Diputació és el de mantindre i fins i tot millorar aquestes xifres, que vénen complementades, a més, per desenes de festivals culturals als quals la Diputació dóna suport en els municipis de la província durant tota la temporada estival i que conformen una atractiva oferta complementària que afegeix qualitat a la destinació turística provincial.

Pla promocional

D’acord a aquest potencial dels grans festivals, la Diputació està duent a terme un pla promocional de #CSTierradeFestivales en 25 fires turístiques i set països com a “llançadora internacional” del turisme de Castelló.

“Milers de persones de tot el món han conegut la nostra província a través d’un gran festival i el nostre treball és multiplicar eixe gran altaveu que són els festivals per a donar-nos a conéixer i després fidelitzar eixos turistes perquè la província de Castelló passe a formar part de les seues vides com a destinació vacacional”, ha indicat Martínez.

Per això, durant aquest any el govern provincial està implementant accions promocionals de festivals en esdeveniments turístics d’Anglaterra, França, Bèlgica, Alemanya, Irlanda, Polònia i Romania, a més d’en els fòrums turístics més importants d’Espanya com FITUR a Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa