Diari La Veu del País Valencià
Toni Gaspar, investit president de la Diputació de València

La Diputació de València ja té nou president. El ple de la institució ha triat aquest dimarts el socialista Toni Gaspar, que relleva en el càrrec Jorge Rodríguez, detingut fa unes setmanes en el marc de l’operació Alqueria. El candidat socialista ha rebut el suport dels diputats que conformen l’equip de govern de la Diputació. Així, Gaspar assumeix la presidència de la Diputació amb 17 vots a favor, 1 vot en blanc i 1 vot nul.

Gaspar ha sigut elegit amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Compromís, València en Comú i Esquerra Unida, mentre que el PP ha votat la seua candidata, la portaveu del grup, Mari Carmen Contelles; Ciutadans ha votat en contra dels dos candidats, i el diputat no adscrit, José Enrique Aguar, ha votat en blanc.

Jorge Rodríguez, després de la seua imputació per presumpta malversació i prevaricació en la contractació d’alts càrrecs en l’empresa pública Divalterra, va presentar la renúncia a la presidència de la corporació i a l’acta de diputat provincial, càrrec en què ha sigut substituït per Rebeca Torró en un altre ple també celebrat hui.

L’elecció de Gaspar s’ha produït en un ple extraordinari celebrat vint dies després de la detenció de l’anterior president, Jorge Rodríguez (PSPV-PSOE), en la denominada operació Alqueria, en la qual també es va detindre els cogerents de Divalterra, Xavier Simón i Agustina Brines; el lletrat de Divalterra, Jorge Cuerda; el cap de gabinet de Rodríguez, Ricard Gallego, i l’assessor de Rodríguez, Manuel Reguart.

Rebeca Torró, nova diputada

L’alcaldessa en funcions d’Ontinyent (la Vall d’Albaida), la socialista Rebeca Torró, ha pres possessió aquest dimarts al matí de la seua acta com a diputada en la Diputació de València. Torró ha ocupat l’escó de Jorge Rodríguez, expresident d’aquesta institució i exalcalde d’Ontinyent, arran de la investigació per presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu de l’empresa pública Divalterra.

Torró, que per a assumir el seu nou càrrec va abandonar recentment la Direcció General d’Habitatge en la Generalitat, exerceix així mateix les funcions de l’alcaldia d’Ontinyent després de delegar-la en ella Jorge Rodríguez durant el temps necessari per a preparar la seua defensa. Respecte a l’àrea que podria assumir, el ja president de la Diputació de València ha declarat que el més probable és que la nova diputada assumisca Hisenda, delegació que dirigia fins ara el propi Gaspar, per a ser “tan operatius com siga possible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa