Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència d’Alacant condemna a 4 anys de presó 3 homes per abusar sexualment en grup d’una dona en 2008

Tres acusats han sigut condemnats a penes de quatre anys de presó per abusar sexualment en grup d’una dona en un cotxe estacionat en l’aparcament d’una discoteca de Torrevella (el Baix Segura).

La sentència, a la qual ha tingut accés Efe, els declara autors d’un delicte d’abús sexual continuat amb accés carnal però els aplica l’atenuant de dilacions indegudes pels retards i paralitzacions patits pel procés durant la seua tramitació. Els fets van ocórrer durant la matinada del 24 d’agost de 2008, quan els processaments, que estan des d’aleshores en llibertat provisional, van conéixer la víctima en la discoteca Barlovento i la van convéncer perquè els acompanyara a l’exterior.

La sentència, que serà recorreguda en cassació per la defensa davant el Tribunal Suprem, segons fonts jurídiques, detalla que els implicats la van introduir en el seient posterior d’un vehicle, on la van despullar i es van succeir per torns per a penetrar-la vaginalment fins a ejacular en el seu interior sense utilitzar preservatiu.

La Secció Setena de l’Audiència Provincial d’Alacant, que té la seu a Elx, sosté que la xica estava afectada per la ingesta d’alcohol i alguna substància que no ha pogut ser determinada durant la investigació, la qual cosa “anul·lava la seua voluntat i li impedia comprendre què succeïa”.

D’acord amb el relat judicial, mentre un dels acusats abusava d’ella en el cotxe, els seus amics convidaven a altres joves que estaven per l’aparcament a sumar-se a la seua acció amb expressions com “entreu, que hi ha barra lliure”, “mireu-la, si s’està quedant dormida amb la polla en la boca” o “vinga, que no s’assabenta de res”.

Alguns d’eixos joves, que coneixien la víctima perquè eren del mateix poble, van veure que no era conscient del que ocorria i la van traure del cotxe després de recriminar als agressors el seu comportament.

Un d’aquestos testimonis va arribar fins i tot a intentar agredir un dels delinqüents després de comprovar que la jove estava com “dormida” mentre patia els abusos i així ho va declarar ell mateix en el judici. L’endemà, la perjudicada no recordava res però una cosina seua que també havia presenciat l’escena de l’aparcament li va explicat el succeït i la va acompanyar a un centre de salut i a una caserna de la Guàrdia Civil per a posar la denúncia.

La víctima va haver de sotmetre’s a tractaments anticonceptius i per a previndre possibles malalties de contagi sexual durant diversos mesos i actualment encara “té por d’eixir sola al carrer”, segons la resolució, que estableix una indemnització total per a ella de 30.000 euros.

Tant la Fiscalia com l’acusació particular, que exerceix la pròpia afectada, atribuïen a cadascun dels acusats tres delictes d’abús sexual, un en grau d’autoria i els altres com a cooperadors necessaris de les comeses pels seus amics.

Les acusacions van sol·licitar per als ara condemnats penes de fins a onze anys de presó en el transcurs de la vista oral, que es va celebrar en diverses sessions diàries i va concloure a la fi del passat mes d’abril.

No obstant això, l’Audiència els culpa d’un únic delicte continuat després de citar jurisprudència del Tribunal Suprem relativa a abusos sexuals comesos en grup, on els implicats “contribueixen a la configuració de la situació en la qual es produeixen els fets i intercanvien els papers en les pràctiques sexuals”.

Després d’apreciar l’atenuant de dilacions indegudes, els magistrats fixen les condemnes en quatre anys de presó, sis mesos més del mínim legal en aquestes circumstàncies i tres anys menys dels set anys de màxim al que podien arribar.

Al seu parer, “encara que prop del mínim del marc penal”, eixa condemna, que inclou també sis anys d’allunyament, és “adequada” i reflecteix el “desvalor dels abusos que de manera continuada es van produir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa