Diari La Veu del País Valencià
Sis detinguts a Benidorm i a València en un operatiu contra l’explotació sexual de dones migrants

Agents de la Policia Nacional han detingut nou persones en un operatiu policial simultani desenvolupat a Benidorm, València i Salamanca contra una organització criminal especialitzada en el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual. L’operació va culminar gràcies a un dispositiu simultani i coordinat amb diferents demarcacions espanyoles en el qual es van arrestar tres persones a Salamanca, quatre a Benidorm i dues a València i es va desarticular per complet l’organització criminal.

En l’operatiu, segons ha informat la Policia, ha sigut alliberada una dona que era obligada a estar disponible les 24 hores del dia per a qualsevol client, sense cap tipus de control sanitari i estant confinada en un pis de cites.

L’organització captava les víctimes oferint-los una oportunitat per a eixir de la difícil situació econòmica en què es trobaven en el seu país d’origen; una vegada estaven a l’estat espanyol, les condicions pactades inicialment no es complien i contreien un deute d’uns 3.400 euros.

A més, els seus segrestadors controlaven tots els diners que generaven amb els seus serveis sexuals: un 50% destinat als encarregats del pis de cites i l’altre 50% destinat a pagar el deute contret. Elles només rebien xicotetes quantitats de diners per a la seua manutenció.

L’origen de la investigació

Les investigacions es van iniciar després de la declaració d’una dona que va denunciar a Verín (Ourense) ser víctima d’un delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual. La dona va ser captada a Colòmbia i, posteriorment, explotada sexualment junt amb altres dones en pisos de cites.

Després de diverses gestions, els agents van comprovar que, només arribar a Espanya, les dones eren traslladades a pisos destinats a la prostitució situats en diferents punts del territori espanyol i obligades a saldar el deute contret amb l’organització pel viatge.

L’organització criminal s’encarregava de subministrar roba suggeridora, llenceria i cosmètics que havien d’utilitzar en els seus serveis i pels quals havien de pagar desorbitades quantitats de diners, fet que anava augmentant el deute.

Quan les dones arribaven als pisos, els integrants de l’organització criminal les obligaven a romandre a l’interior, de manera que coartaven per complet la seua llibertat, i havien d’estar a la disposició de qualsevol client tot el dia.

A més eren obligades a exercir la prostitució sense cap control sanitari i sense protecció si el client així ho demanava. Malgrat generar grans ingressos econòmics, elles havien de subsistir amb xicotetes quantitats econòmiques que els proxenetes els lliuraven per a la seua manutenció.

Comparteix

Icona de pantalla completa