Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià, tercera destinació de l’Estat amb més ocupació hotelera en juny

El País Valencià va ser la tercera autonomia amb major grau d’ocupació hotelera en juny, amb un 67,1%, per darrere de les illes Balears (82,9%) i de les illes Canàries (74,5%), i per damunt de la mitjana de l’estat espanyol, que va ser del 64,9%, segons les dades difoses aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

D’una banda, Andalusia, Catalunya, el País Valencià i la Comunitat de Madrid van ser les destinacions principals dels viatgers espanyols, amb pujades en tots els casos excepte Catalunya, on van caure un 10,2%. D’altra banda, la principal destinació triada pels viatgers estrangers van ser les illes Balears, que va concentrar un 34,3% del total de pernoctacions, malgrat que es va registrar una caiguda del 0,2% respecte a juny de 2017. La segona destinació triada pels estrangers va ser Catalunya, amb un 19,1%, tot i que va caure un 2,3% respecte del juny anterior. Segueixen el rànquing les illes Canàries (18,4%), Andalusia (13,1%) i el País Valencià (5,4% del total).

En conjunt, a l’estat espanyol les pernoctacions en establiments hotelers van disminuir un 1,2% en juny respecte al mateix mes de 2017, fins als 36,2 milions. L’estada mitjana va baixar un 3,2% respecte a juny de 2017, de manera que es va situar en 3,3 pernoctacions per viatger, mentre que els preus hotelers van pujar un 1,7%.

En juny es va cobrir el 64,9% de les places oferides, amb una disminució anual del 2,1%. El grau d’ocupació per places en cap de setmana va baixar un 1,8% i es va situar en el 70,5%.

Els viatgers procedents del Regne Unit i Alemanya van concentrar el 28,4% i el 21,8%, respectivament, del total de pernoctacions de no residents en establiments hotelers en juny. A més, les pernoctacions dels viatgers procedents de França i els Països Baixos es van incrementar el 7,3% i el 4,1%, respectivament, mentre que les dels italians van caure un 1%.

Comparteix

Icona de pantalla completa