Diari La Veu del País Valencià
La Marina Alta registra un nou terratrèmol

La localitat de Benissa (la Marina Alta) ha registrat aquesta matinada de divendres, a les 4.43h, un terratrèmol de magnitud 1,8, segons informa l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) en la seua pàgina web. L’epicentre s’ha situat al sud-est d’aquesta localitat a 12 quilòmetres de profunditat amb una intensitat III. No obstant això, el Centre de Coordinació d’Emergències no ha rebut cap trucada, segons ha informat el 112.

Es tracta del sisé terratrèmol que es produeix en territori valencià des de la nit d’aquest dimecres. La comarca de la Marina Alta va registrar la matinada de dimecres a dijous tres terratrèmols amb una magnitud d’entre 2 i 3,1 en l’escala de Richter –qualificats com a sismes ‘menors’–, que es van sentir en diversos municipis, segons l’Institut Geogràfic Nacional (IGN).

El primer dels sismes en aquesta comarca es va produir a la 1.45 de la matinada a l’est de Calp, amb una magnitud de 3,1 i escala d’intensitat IV i es va notar a Calp, Gata de Gorgos, Benissa, Teulada, Benigembla, Dénia, Pedreguer i Ondara, segons el Centre d’Emergències de la Generalitat. Després es van produir dues rèpliques al nord-est de Calp, una a les 3.05h, amb una magnitud de 2 en l’escala de Richter, i l’altra a les 3.35h, amb una magnitud de 2,2, segons les dades de l’IGN.

A més, dijous a la vesprada, a les 16.35h, es va registrar també un terratrèmol de magnitud 3 amb l’epicentre a Teulada-Moraira, a 12 quilòmetres de profunditat. Segons l’IGN, el sisme va tindre una escala d’intensitat IV, que suposa una vibració moderada i les persones senten una “lleu tremolor”, que no provoca danys. A més de Teulada-Moraira, el tremolor s’ha deixat sentir amb una escala d’intensitat III a Xàbia i Pedreguer i d’escala II a Dénia, Calp, Gata de Gorgos i Xaló.

La parròquia de la Puríssima Xiqueta de Benissa va patir la caiguda de rebles com a conseqüència d’aquest terratrèmol a Teulada-Moraira, segons han confirmat a Europa Press fonts municipals. A més, efectius del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant han comprovat els danys menors que han afectat diversos habitatges de la localitat. En principi, s’estan revisant els habitatges per a determinar si s’han produït danys estructurals.

A banda dels terratrèmols de Calp i el de Teulada-Moraira, també es va registrar un sisme de magnitud 1,5 a Barxeta (la Costera).

Comparteix

Icona de pantalla completa