Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència Nacional concedirà protecció a Costa arran de les amenaces per airejar la corrupció del PP

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha aprovat concedir mesures de protecció a l’exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, després que aquest dimecres denunciara davant el jutge del cas Bárcenas que està rebent amenaces anònimes des que va revelar el pagament de comissions d’empresaris per a finançar el partit a instàncies de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps.

El jutge li atorga l’empara per les amenaces que ha patit des que ha començat a col·laborar amb la Fiscalia, d’acord amb la llei de protecció de testimonis. Així ho ha avançat À Punt, que concreta que se li concedeixen mesures de protecció de testimonis previstes en la llei que porta el mateix nom. Tanmateix, el jutjat no ha detallat les mesures adoptades per qüestions de seguretat.

De la Mata, el jutge del cas Bárcenas, havia citat aquest dimecres Costa com a testimoni en la seua investigació sobre la caixa B del PP. En començar la seua compareixença, que es va perllongar quasi dues hores, Costa va denunciar ser objecte d’amenaces telefòniques. Tot i que va admetre que desconeixia la procedència de les telefonades, sospita que poden vindre de l’entorn empresarial, segons van informar fonts jurídiques presents en la declaració.

A més de relatar-ho davant el jutge, l’exsecretari popular va presentar un escrit detallant eixes amenaces anònimes, que “no cessen” i enfront de les quals té “una alta preocupació”, van precisar les fonts. Una vegada finalitzat l’interrogatori, en què es va ratificar en tot el que va dir en el judici de la branca valenciana de Gürtel, Costa es va quedar mitja hora més amb el jutge de l’Audiència Nacional per a detallar-li les amenaces i valorar si requereixen protecció tant ell com la seua família.

Comparteix

Icona de pantalla completa