Diari La Veu del País Valencià
Compromís pregunta al govern espanyol què pensa fer contra les pintades nazis i altres atacs ultres

Compromís, a través de la seua diputada al Congrés Marta Sorlí, ha presentat a la taula d’aquesta cambra tres preguntes relacionades amb els delictes d’odi. Concretament, al govern espanyol se li pregunta si considera que les pintades amb simbologia nazi podrien constituir delictes d’odi; quines mesures pensa prendre via Delegació del Govern per a evitar aquestos atacs de l’extrema dreta, i quan pensa el nou govern espanyol assumir el mandat parlamentari impulsat per Compromís d’elaborar una llei contra els delictes d’odi.

Precisament la seu nacional de la coalició, a València, va patir la nit de dimecres a dijous un atac per part d’un grup que va pintar la façana amb simbologia nazi, com ara esvàstiques i emblemes de les SS, i que va escriure insults en diverses persianes del local.

Des de Compromís han avançat que presentaran una denúncia davant la Policia Nacional i la Fiscalia per amenaces i delictes d’odi. “Tot i que aquestos grups d’ultradreta no representen la societat valenciana, és preocupant la impunitat que senten per a atacar”, ha indicat la formació en un comunicat.

Compromís denuncia que es tracta de la segona vegada en menys de quinze dies que pateix “l’odi i la intolerància de qui no respecta els valors de la llibertat, la convivència, la diversitat i la igualtat propis d’un estat democràtic”.

“Continuarem amb la valentia i el somriure que ens caracteritza treballant pel benestar de les persones que viuen en el nostre territori, un territori amb una ciutadania oberta, acollidora i solidària que no té res a veure amb els valors feixistes que aquestos tipus de grups minoritaris representen”, ha subratllat la coalició.

Comparteix

Icona de pantalla completa