Diari La Veu del País Valencià
La Delegació del govern espanyol posa autobusos entre l’aeroport de Manises i València per a contrarestar l’aturada dels taxis

La Delegació del govern espanyol al País Valencià ha habilitat un servei d’autobusos llançadora per a unir l’Aeroport de Manises amb el centre de València per tal de “compatibilitzar el dret a la vaga dels taxistes amb el servei de transport dels ciutadans”, segons ha assenyalat el delegat Juan Carlos Fulgencio. Amb aquesta iniciativa s’ha donat servei als horaris nocturns no coberts pel transport públic ordinari dependent de la Generalitat. Així, nou autobusos han sigut habilitats aquesta matinada per a desplaçar vora 400 persones des de l’Aeroport de Manises a diferents punts de la ciutat.

El delegat del govern espanyol ha assenyalat que “aquesta mesura possibilita conciliar el respecte a la vaga del sector del taxi, amb un servei necessari per als turistes que visiten la ciutat”. En aquesta línia, Fulgencio ha destacat que “a ningú se li escapa la importància del sector turístic per a València i per a la Comunitat Valenciana en el seu conjunt”. Per això, a més de “respectar un dret fonamental dels ciutadans, com és el de la vaga, tractem de solucionar el desplaçament d’aquelles persones que han escollit la nostra terra per a gaudir del seu període estival”.

Així mateix, Fulgencio ha realitzat “una crida a la cerca de vies de diàleg”. El govern espanyol “és conscient de la situació delicada que travessa el sector del taxi davant l’adaptació a nous temps”, ha dit el delegat. Per això, “el Ministeri de Foment està disposat a arribar a aquells acords que siguen beneficiosos tant per al sector com per al conjunt de la societat”. En aquest sentit, ha sol·licitat “tranquil·litat, assossec i abans de res, diàleg”.

Puig, preocupat per “la imatge de la Comunitat Valenciana”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confiat que el conflicte entre el sector del taxi i els operadors de lloguer de vehicles amb conductor (VTC) se solucione perquè afecta “molt negativament la imatge de la Comunitat Valenciana i d’Espanya”. “Em preocupa molt la situació que s’està produint en el sector del taxi”, ha afirmat a preguntes dels mitjans aquest dilluns.

“Hem treballat molt perquè aquesta fóra la millor temporada turística de la història; han treballat les empreses i les institucions i m’agradaria que es trobara una via de solució”, ha mantingut.

Puig ha dit que entén “tots els posicionaments i en concret els del taxi però és evident que hem d’atendre l’interés general dels ciutadans que en aquestos moments necessiten mobilitat i tindre un millor servei possible”. Sobre aquest tema, ha apel·lat al diàleg i a la solució “urgents”.

Comparteix

Icona de pantalla completa