Diari La Veu del País Valencià
Turisme acomiada els tres treballadors condemnats a presó en el cas Fitur

L’Agència Valenciana de Turisme (AVT) ha comunicat el cessament del contracte als tres treballadors d’aquest organisme públic que van ser condemnats a presó per les irregularitats en la contractació de l’expositor de la Generalitat en la fira de turisme Fitur. D’aquestos, dos estan ja a la presó, mentre que el tercer espera que es resolga la seua petició d’indult.

El Tribunal Suprem va confirmar el passat mes de maig les condemnes que va fixar la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) per a aquesta peça del cas Gürtel, que incloïen sis anys de presó per a l’excap de gabinet de la consellera de Turisme, Rafael Betoret; i quatre i tres anys per als treballadors Jorge Guarro i Ana Grau. Tots tres són treballadors de l’AVT i han estat ocupant els seus llocs de treball fins el seu acomiadament.

La decisió de l’Agència Valenciana de Turisme, la qual ha avançat aquest dimarts Levante-EMV, s’ha adoptat després de rebre la comunicació formal per part dels jutjats que tant Betoret com Guarro estan a la presó des del passat 24 de maig i després de consultar amb l’Advocacia de la Generalitat la situació de Grau, segons han confirmat fonts del departament que dirigeix Francesc Colomer a aquest diari.

Les mateixes fonts han precisat que als dos treballadors que estan ja a la presó se’ls va comunicar fa vora un mes el cessament del contracte, amb caràcter retroactiu al 23 de maig, mentre que en el cas de Grau, que no és funcionària sinó personal laboral, se li va comunicar formalment fa dues setmanes. Betoret i Guarro van estar treballant fins el dia abans d’entrar a la presó mentre que Grau ho va fer fins que se li va comunicar l’acomiadament.

L’Agència Valenciana de Turisme va demanar primer al TSJ un aclariment sobre el procediment a seguir amb Grau, ja que encara no ha entrat a la presó perquè ha demanat l’indult i existia el dubte de si calia esperar al fet que es resolguera aquesta petició. L’alt tribunal valencià va suggerir que es consultara amb l’Advocacia de la Generalitat. L’Advocacia de la Generalitat ha considerat que es pot acomiadar Grau sense esperar a la resolució de l’indult, per la qual cosa ha proposat el cessament del contracte i així se li ha comunicat a la ja extreballadora de l’Agència Valenciana de Turisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa