Diari La Veu del País Valencià
El nombre de morts en carretera creix un 39% en els primers 7 mesos de l’any

El País Valencià ha registrat un total de 75 morts en accidents de trànsit fins a juliol d’enguany, fet que suposa 21 persones més que en el mateix període de l’any passat i el situa com el territori que més puja en números absoluts estatals.

En segon lloc se situa Catalunya, que ha registrat un total de 112 morts, 20 més que en els set primers mesos de 2017. En l’extrem contrari trobem la Comunitat de Madrid, amb 25 morts menys enguany que l’any passat (de 48 a 23), i Andalusia, on s’han reduït les defuncions en carretera de 116 a 98.

El balanç estatal de sinistralitat viària dels set primers mesos de l’any llança la xifra de 667 morts en accident, 127 d’ells en juliol, que s’ha convertit en el mes més tràgic en les carreteres espanyoles, segons les dades de la Direcció General de Trànsit.

La dada referent a juliol suposa un lleu repunt respecte al mateix mes de l’any anterior, amb sis morts més, però encara es manté la tendència descendent en el que va d’any, després d’un 2017 que es va tancar, per segon exercici consecutiu, amb un augment dels morts en accident de trànsit. Així, els 667 morts en les carreteres fins al 31 de juliol són 4 menys que els 671 dels set primers mesos de 2017.

En aquest període, s’han registrat 599 accidents mortals en vies interurbanes, xifra quasi idèntica a la del mateix període de 2017, que va ser de 598. Només en juliol, es van comptabilitzar 115 accidents mortals, 5 més que en el mateix mes del passat any.

Comparteix

Icona de pantalla completa