Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Millars donarà 100 euros al mes per cada xiquet escolaritzat

L’Ajuntament de Millars (la Canal de Navarrés), governat pel PP, ha aprovat una sèrie de mesures per a “incentivar l’increment demogràfic a la localitat”, entre les quals destaquen ajudes de 100 euros al mes per cada xiquet escolaritzat i un xec-bebé de 100 euros per als no escolaritzats que estiguen empadronats i residisquen a la localitat.

Segons un comunicat del PP, l’alcalde de la localitat, Ricardo Pérez, ha manifestat que per al pròxim curs només hi ha dos xiquets en Educació Primària, per la qual cosa aquestes ajudes, que inclouran també els mesos d’estiu, seran de 1.200 euros anuals distribuïts en bons per a consumir en diferents comerços de Millars.

L’objectiu, segons l’alcalde, és “retornar-li la vida a un poble que té molt a oferir en allò patrimonial, allò cultural, allò turístic i allò mediambiental” i que “sense xiquets i sense escola, s’asfixia”. A més del bo escolar, l’Ajuntament pagarà un xec-bebé de 100 euros al mes per als xiquets no escolaritzats que estiguen empadronats i que residisquen en el municipi que també podran ser canviats als establiments del municipi.

Aquestes mesures s’emmarquen en l’estratègia contra la despoblació de moltes localitats de l’interior de la demarcació de València amb l’objectiu de recuperar el pols demogràfic del municipi i promoure l’arribada de nous veïns des d’altres zones més poblades.

L’Ajuntament també estudia aplicar mesures que afavorisquen l’accés a l’habitatge dels nous residents i, segons ha assenyalat l’alcalde, “s’està analitzant el nombre d’habitatges deshabitats de la localitat per a poder donar-los una eixida rendible tant per al propietari com per al municipi”. “Guanyant en població, guanyem tots”, ha conclòs l’alcalde.

Comparteix

Icona de pantalla completa