Diari La Veu del País Valencià
Foment no renovarà la concessió del peatge de l’AP-7 entre Tarragona i Alacant

ACN / Tarragona.

El Ministeri de Foment ha anunciat que no renovarà la concessió de l’autopista de peatge AP-7 entre Tarragona i Alacant a partir de l’any 2020.

El secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño, ha declarat que el govern espanyol no té previst prorrogar de nou el període concessional a l’empresa Aumar -pertanyent al grup Abertis- després de 50 anys gestionant-la.

Sobre el paper, aquesta decisió hauria de permetre la lliure circulació per aquesta via ràpida, tot i que durant els últims anys el govern espanyol ha invertit milers de milions d’euros en el disseny i la construcció, encara pendent en molts trams -com a les Terres de l’Ebre-, de l’autovia A-7, que transcorre en paral·lel.

La concessió prorrogada d’Aumar finalitza el 31 de desembre de 2019, data a partir de la qual l’autopista de peatge revertiria de nou a l’Estat.

La gratuïtat de l’AP-7 ha estat un dels cavalls de batalla d’usuaris, ajuntaments, professionals i empresaris des de fa dècades. Actualment, aquesta reivindicació continua especialment activa en zones com les Terres de l’Ebre, on l’autovia A-7 encara no té encara ni un projecte constructiu definitiu.

El col·lapse de la N-340 pel trànsit pesant i la perillositat de les travesseres ha incrementat encara més el clam reclamant l’alliberament dels peatges de l’única via ràpida que comunica el llevant peninsular, Catalunya i la frontera francesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa