Diari La Veu del País Valencià
Potries celebrarà un festival intercultural per a posar en valor el seu patrimoni com a capital cultural valenciana

El municipi de Potries, capital cultural valenciana, celebrarà el festival intercultural Potries #musicfest, una trobada intercultural que combina música, patrimoni, gastronomia i cultura.

El festival celebrarà la seua primera edició entre el 17 i el 20 d’agost en diversos espais del poble i pretén ser una trobada de caràcter intercultural on es combinen la música, el patrimoni, la gastronomia i la cultura. A més de propostes musicals de qualitat dins dels espais més emblemàtics del poble, la música es mescla amb altres elements patrimonials i etnològics, com ara la gastronomia tradicional.

La trobada compta amb huit actuacions musicals, que tindran lloc en set localitzacions diferents dins de Potries. A més, entre la resta d’activitats culturals destaquen sis visites guiades a peces del patrimoni d’aquest municipi de la Safor: l’excursió per ‘La ruta de l’aigua’, cinc classes magistrals, una jornada de formació musical i tres propostes gastronòmiques amb la degustació del plat típic de bonítol al forn.

Pel que fa a les propostes musicals, hi actuaran les bandes de música de Potries i Colòmbia; Gypsy Jazz; els grups de cambra MónDuo, Deco Ensemble, Liverpool String Quartet i Llevant Ensemble, i els cantautors Mireia Vives i Borja Penalba.

Tant la consulta d’informació com la compra d’entrades es poden realitzar en la web del festival i, de matí, a les oficines de l’Ajuntament de Potries.

Programació de Potries #musicfest

El divendres 17 d’agost el festival s’inaugurarà amb el concert del quartet Gatos revoltosos Gypsy Jazz. Així mateix, hi haurà la visita guiada a l’Ermita Parc Forestal Comunitari i la jornada finalitzarà amb un sopar a la piscina municipal.

El dissabte 18 d’agost començarà amb l’excursió musical per ‘La ruta de l’aigua’ i continuarà amb diversos concerts de música. Finalment, a la nit la nit es podrà degustar un dels plats típics de la localitat, el bonítol al forn.

Pel que fa al diumenge 19 d’agost, hi haurà música de cambra a l’església dels Sants Joans i també actuaran els cantautors Mireia Vives i Borja Penalba al Parc de la Concòrdia. A més de fer una visita guiada a l’església, el públic també podrà introduir-se en la ruta ‘EntreArrels: éssers vius per descobrir’.

Per a tancar el festival, el dilluns 20 d’agost la banda de música de l’Associació Artisticomusical Sant Blai de Potries i la Banda Sinfónica Municipal de Duitama de Colòmbia actuaran a la plaça de l’Ajuntament, on es podrà visitar la Casa-Ajuntament de Potries.

A més, el públic tindrà l’oportunitat de participar en les cinc jornades formatives amb els grups musicals Gypsy Jazz, MónDuo, Deco Ensemble, Llevant Ensemble i Liverpool String Quartet.

Capital Cultural Valenciana

El projecte Capital Cultural Valenciana parteix del Pla de democratització cultural i té per objectiu fomentar la territorialització de la cultura en les nostres comarques i potenciar-la des del punt de vista social i econòmic així com visibilitzar les iniciatives culturals que es duen a terme als municipis valencians.

Com a novetat d’aquesta edició, la Generalitat ha triat Sagunt, de més de 5.000 habitants, i Potries, de menys de 5.000 habitants, com a capitals culturals valencianes del 25 d’abril de 2018 fins al 25 d’abril de 2019.

Comparteix

Icona de pantalla completa