Diari La Veu del País Valencià
Interior nomena la comissària valenciana Pilar Allué com a primera subdirectora general en la Policia

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha nomenat l’excap de la Policia Nacional a Cantàbria, la comissària principal Pilar Allué Blasco, com a subdirectora general de Recursos Humans i Formació del Cos Nacional de Policia, amb la qual cosa es converteix en la primera dona que ocupa un lloc equivalent dins de la Direcció General de la Policia.

Allué és comissària principal del Cos Nacional de Policia des de 2012, any en el qual va iniciar l’acompliment de la responsabilitat de comissària general de Policia Científica. Nascuda a València en 1960 i llicenciada en Geografia i Història, en 1980 va ingressar com a inspectora a l’Escola Superior de Policia.

En 1989 es va responsabilitzar de la creació i direcció de la comissaria d’Atenció a la Dona de València, servei pioner en l’atenció a les víctimes de violència masclista.

En 1991 va ascendir, per concurs oposició, a la categoria d’inspector cap, de manera que es va situar ja en eixa data com la primera dona en l’escalafó del Cos Nacional de Policia. En 1997 va ser la primera dona que va ascendir a la categoria de comissària. Va passar per la Prefectura de la Brigada Provincial d’Informació de Palma de Mallorca i la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana fins que en 2007 va ser nomenada cap superior de Policia de Cantàbria, la primera vegada que una dona policia exercia una prefectura territorial.

Nous directors adjunts operatius de Policia Nacional i Guàrdia Civil

Grande-Marlaska ha nomenat José Ángel González i Laurentino Ceña com a nous directors adjunts operatius de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, a proposta del director general de la Policia, Francisco Pardo, i del director general de la Benemèrita, Félix Azón.

Segons ha informat el Ministeri de l’Interior en un comunicat, aquestos canvis s’escometen per a completar la nova estructura de la Direcció General de la Policia i la reorganització de la Guàrdia Civil. L’última destinació del comissari principal José Ángel González ha sigut la Prefectura Superior de la Policia d’Aragó, mentre que Laurentino Ceña ja era el cap del Comandament d’Operacions Territorials amb l’equip de Juan Ignacio Zoido.

Altres nomenaments

A més, el comissari principal José García Losada ocuparà la Subdirecció de Logística i Innovació de la Direcció General de la Policia i el també comissari principal José Manuel Pérez Pérez, la Subdirecció General del Gabinet Tècnic.

Dins dels canvis organitzatius en la Guàrdia Civil, el tinent general Fernando Santafé Soler es converteix en el nou cap del Comandament d’Operacions, un òrgan que incorpora a partir d’ara les prefectures d’Informació i de Policia Judicial.

El nou cap del Comandament de Suport de la Guàrdia Civil passa a ser el tinent general Ángel Gozalo Martín, que fins ara estava al Comandament de Suport a Innovació. Finalment, el tinent general Francisco Díaz Alcantud assumeix la prefectura de Comandament de Personal.

Comparteix

Icona de pantalla completa