Diari La Veu del País Valencià
Les darreres tempestes deixen fins a 106 litres per metre quadrat

Les tempestes registrades en diferents punts del País Valencià en les últimes 24 hores han deixat acumulats de fins a 106 litres per metre quadrat a Xeresa o 101,4 a Barx (La Safor), segons fonts de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

La precipitació acumulada a Barx, que aquesta setmana ha resultat afectada per l’incendi de Llutxent, és superior a tot el que s’havia acumulat en els cinc mesos anteriors, entre l’1 de març i el 9 d’agost, que van ser 89 litres per metre quadrat, segons l’Aemet.

A més, ha assenyalat que a la zona oest de l’incendi de Llutxent ha plogut “molt menys” que a la zona est, la més propera al mar i, de fet, en el pluviòmetre de Pinet, de la xarxa SAIH de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, s’han acumulat 9,4 litres per metre quadrat enfront dels més de 100 de Barx.

El litoral nord de la demarcació d’Alacant; el litoral nord i sud de la de València, i l’interior de les demarcacions de Castelló i de València estan en alerta groga per precipitacions, que en una hora poden arribar als 20 litres per metre quadrat.

Fins a les 22.30 hores de divendres es van mesurar pluges de fins a 81,4 litres per metre quadrat en la zona de la Drova (a Barx), afectada aquesta setmana per l’incendi de Llutxent, i 67,8 l/m2 a Tavernes de la Valldigna (la Safor). En Barraca d’Aigües Vives (la Ribera) les pluges van arribar a les 22.25 hores als 56,2 litres per metre quadrat; a Pego (la Marina Alta), a 51,9 l/m2, i a Oliva (la Safor), a 38,6 l/m2. A la zona de la Marxuquera de Gandia (la Safor), també afectada per l’incendi de Llutxent, van caure 32,6 litres per metre quadrat.

Com a conseqüència de les precipitacions, els bombers del Consorci de València van haver de realitzar cinc serveis a Gandia per a acovardir aigua dels habitatges. Els Bombers de la Diputació d’Alacant també van realitzar una intervenció a Ibi (l’Alcoià), on la pluja també va caure en forma de calamarsa, a causa de la inundació d’un parc infantil.

Comparteix

Icona de pantalla completa