Diari La Veu del País Valencià
Podem Elx denuncia l’absència de grups musicals en valencià a les festes patronals

Des del passat 3 d’agost el municipi d’Elx es troba celebrant les seues festes patronals amb un repertori d’esdeveniments culturals per a tot el veïnat. No obstant això, el grup municipal de Podem Elx ha denunciat l’absència de grups musicals valencians atés que els principals artistes i grups que participen en les festes no són valencians, com ara el cantant David Bustamante, el grup Malas Compañías i Antonio Carmona, entre d’altres.

El responsable de l’Àrea de Cultura de la formació morada, Ismael Martínez, ha manifestat a través d’un comunicat que és “una mala notícia que des de l’equip de govern no es potencie la llengua valenciana amb la contractació de grups de la terra per a les festes” del municipi. Tot i que Podem lamenta aquesta falta d’interés per la llengua valenciana de l’Ajuntament, el seu comunicat està escrit en castellà.

Aquesta falta d’interés de l’equip de govern per a fomentar el valencià també s’ha plasmat al llibre de festes, que es trobat farcit de faltes d’ortografia i sense cap cura gramatical. Aquest fet també el critica Martínez qui, a més, recorda en el comunicat que la falta de presència femenina en el esdeveniments musicals ha sigut un altre aspecte que no ha passat inadvertit per a l’opinió pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa