Diari La Veu del País Valencià
Gandia crea quatre grups de treball perquè condicionen les zones afectades per l’incendi forestal

L’Ajuntament de Gandia (la Safor) ha posat en marxa aquest dilluns quatre grups de treball en matèria d’habitatge, medi ambient, serveis bàsics i neteja i desenrunament en les zones afectades per l’incendi forestal, segons ha anunciat el consistori en un comunicat. A través d’aquestos grups es realitzaran les actuacions necessàries perquè les persones puguen tornar als seus habitatges amb les màximes condicions d’habitabilitat.

L’empresa pública Tragsa és l’encarregada dels treballs postemergència que han començat aquest dilluns en les zones afectades per l’incendi forestal a Gandia. Ara s’estan avaluant les zones en què actuar directament per a eliminar o solucionar la situació de tots aquells elements que poden causar danys personals o danys a les estructures, com ara arbres, fanals, camins o murs, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

Concretament, tècnics de la Secció d’Emergència de la Conselleria de Medi Ambient, acompanyats de tècnics municipals, estan senyalitzant aquells arbres cremats en mal estat i que representen un perill per a les persones, vehicles, habitatges o vies de comunicació. En el cas que es localitzen dins de parcel·les privades, l’Ajuntament es posarà en contacte amb els propietaris perquè autoritzen l’accés als treballadors de Tragsa durant els pròxims dies. Els propietaris també poden posar-se en contacte amb el consistori per a sol·licitar la intervenció.

La coordinació de les mesures a prendre per part del govern estatal, el Consell i la Diputació de València es realitzarà des de l’Ajuntament, que és l’administració més propera a la ciutadania i la que més informació posseeix de la situació actual.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va presidir divendres passat una reunió de coordinació on van participar el director territorial de la Presidència a València, Francisco Molina Agulló, tècnics de l’empresa pública Tragsa encomanats per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana i membres del govern municipal. El motiu de la reunió era la coordinació del dispositiu de postemergència que implica diverses vies d’actuació per a preservar l’entorn i possibilitar l’accés a les propietats privades on hi ha afeccions.

Una vegada extingit l’incendi la setmana passada, ara comença la fase postemergència. En aquest punt, s’està a l’espera que el Consell de Ministres declare la Zona d’Emergència, cosa que permetrà actuar en propietats públiques i privades, a més d’ajudes els afectats per les flames.

Per la seua banda, la Diputació de València ha d’establir línies de col·laboració per a gestionar la postemergència o dur a terme les millores necessàries a la carretera provincial afectada. Mentrestant, la Generalitat, tal com va afirmar el president Ximo Puig, s’encarregarà de donar solucions habitacionals per a totes aquelles persones que hagen perdut la seua primera residència. A partir d’aquest dilluns es començarà a redactar un decret que cobrirà els set municipis afectats per l’incendi.

Comparteix

Icona de pantalla completa