Diari La Veu del País Valencià
Xirivella inicia unes festes diverses, inclusives i participatives

Xirivella tornarà a estar de festa a partir del pròxim 27 d’agost. La localitat de l’Horta Oest donarà inici a les festes patronals en honor A la Mare de Déu de la Salut i del Santíssim Crist de la Llum i enguany, més que mai, les festes estaran centrades en la diversitat. A més, també estaran marcades per la celebració dels 25 anys de la Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses, ja que els assistents podran veure durant aquestos dies un xicotet avanç d’allò que s’ha preparat per al certamen que se celebra en novembre.

“S’han organitzat unes festes per a moure la participació de veïns i veïnes de totes les edats i cultures amb intenció de ‘fer poble’ i que aquestes siguen veritablement unes festes inclusives”, assegura el regidor de festes de Xirivella, Javier Besó. Segons paraules de l’alcalde de la localitat, Ricard Barberà, es tracta d’una festa per a “una Xirivella que és viva i activa, violeta i de tots els colors de l’Arc de Sant Martí”.

La població celebrarà les festes del 27 d’agost al 22 de setembre amb una sèrie d’activitats diverses per a gent de tots els indrets i veïns de qualsevol edat. L’Ajuntament ha preparat un programa molt variat durant més de quatre setmanes. Paelles al carrer, castells unflables, concurs de ball i de dibuix, campionat de truc, certamen de poesia, discomòbils, sopars i cinema a la fresca són alguns exemples de tot el que la ciutadania de Xirivella podrà gaudir.

El pregó de festes dels clavaris de la Mare de Déu de la Salut i el seu trasllat serà el divendres 31 d’agost, encara que per als dies previs s’han organitzat alguns esdeveniments com ara partides de frontenis i una fira infantil. El dissabte dia 1 de setembre l’espectacle Tanque Gurú a càrrec d’Asaco Producciones recorrerà els carrers del poble amb una comèdia itinerant que començarà a la plaça de l’Ajuntament i serà una reflexió sobre l’existència de les fronteres i la situació actual dels refugiats.

El divendres dia 7 tindrà lloc la tradicional Nit de les Figues amb un sopar amenitzat per un grup musical i el lliurament dels reconeixements del concurs de “samarretes amb trellat”, una competició on les samarretes més creatives i amb missatges positius d’igualtat, respecte i diversió tindran premi. El dissabte 8, dia de la Mare de Déu de la Salut, s’iniciarà a l’alba amb la missa descoberta i, de vesprada, estan previstos una processó i castells de focs d’artifici, entre d’altres.

El diumenge dia 9, festivitat del Crist de la Llum, s’ha organitzat la III Marxa de Colors “amb cor de clown”, una cursa amb música i animació on el més important no és guanyar sinó divertir-se. L’objectiu principal d’aquesta activitat és tacar-se de tots els colors possibles i llançar els pols de pintura feta a partir d’ingredients naturals, és a dir, no tòxics.

Després de diverses setmanes amb diferents activitats programades, el punt final de les festes patronals serà el 23 de setembre quan es trasllade, després de la missa, la imatge de la Mare de Déu de la Salut des de la parròquia a l’ermita.

Comparteix

Icona de pantalla completa