Diari La Veu del País Valencià
L’artista Antoni Miró rep el premi Canigó de la Universitat Catalana d’Estiu per la seua trajectòria

La Universitat Catalana d’Estiu (UCE) ha entregat el premi Canigó al pintor alcoià Antoni Miró per la seua trajectòria i també per la seua col·laboració amb l’UCE. Miró ha realitzat els cartells dels anys 1989, 2007 i 2014 de la universitat. L’artista, que ha compartit una llarga amistat amb l’actor i cantautor Ovidi Montllor i també amb l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó, ha agraït que l’organització haja pensat en el “país del sud”, que, segons Miró, està “molt oblidat”.

L’UCE també ha guardonat l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) per “canalitzar la solidaritat i suport” de la gent envers totes “les persones represaliades pel procés independentista”. L’ACDC és una entitat fundada pels familiars dels polítics empresonats i exiliats. La germana de Carles Puigdemont ha sigut l’encarregada de recollir el premi que els ha donat l’UCE. Durant l’entrega del guardó, el públic s’ha alçat per a cridar “llibertat”.

Montserrat Puigdemont ha lamentat que hagen donat el premi Canigó a l’entitat “perquè no hauríem d’existir”. De tota manera, Puigdemont ha agraït totes les mostres de suport rebudes i ha demanat a la gent que seguisca amb les mobilitzacions. Puigdemont també ha afirmat que “no es pot permetre tenir presos i exiliats polítics en plena democràcia” i ha animat la gent a convertir-se en “activistes” per a denunciar “l’ús de la força i de les armes” contra el poble català. Per aquest motiu, la germana del president cessat exigeix “l’anul·lació de la causa” judicial que ha obert la justícia espanyola al seu germà i a la resta de membres del govern català. A més, ha assegurat que “persistir és vèncer” i per això ha animat la ciutadania a mantindre les mobilitzacions reivindicatives.

Els premis Canigó s’han entregat aquest dimecres al matí al Liceu Renouvier de Prada de Conflent (Catalunya del Nord). L’acte d’entrega dels premis ha comptat amb un parell d’actuacions musicals a càrrec del cantautor Feliu Ventura. El premi Canigó que atorga anualment l’UCE va ser creat en 1995 i es concedeix a aquelles persones o entitats “que hagen vetllat per la cultura, el civisme o la política dels Països Catalans” al llarg de l’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa