Diari La Veu del País Valencià
Iñaki Urdangarin obté el segon grau penitenciari a la presó de Brieva

L’exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, ha obtingut el segon grau penitenciari a la presó avilesa de Brieva. El marit de la infanta Cristina va ingressar en aquest centre penitenciari de dones el 18 de juny i compleix condemna completament sol en el mòdul reservat per a homes.

La junta de tractament de la presó tenia un termini màxim de dos mesos per a classificar Urdangarin i ha decidit atorgar-li el segon grau. Fonts d’Institucions Penitenciàries comenten que és el grau més comú entre els presos. A més, afirmen que el segon grau permet demanar permisos ordinaris un cop s’ha complit una quarta part de la condemna. El Tribunal Suprem l’ha condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó per malversació, prevaricació, frau a l’administració, dos delictes fiscals i tràfic d’influències. Per tant, no podrà demanar permisos ordinaris fins a desembre de 2019.

Urdangarin, com qualsevol persona amb una ordre d’ingrés voluntari a presó, podia triar qualsevol centre penitenciari de l’Estat. L’exduc de Palma es va decantar pel de Brieva, a la demarcació d’Àvila. És un centre de dones, amb 162 cel·les ordinàries i 18 complementàries, però també disposa d’un mòdul per a homes, on Urdangarin compleix condemna completament sol. A més, no es pot relacionar amb les internes perquè la llei penitenciaria així ho recull. Per tant, a banda de les visites reglamentàries, només té relació amb els funcionaris de vigilància i tractament.

L’últim home que hi ha estat complint condemna ha sigut Luis Roldan, que va ser empresonat des de febrer de 1995 fins a 2005, quan l’Audiència de Madrid el va deixar en llibertat en un règim entre segon i tercer grau.

Comparteix

Icona de pantalla completa