Diari La Veu del País Valencià
La família de Franco es farà càrrec del cos del dictador

La família de Franco es farà càrrec del cos del dictador. Així ho ha assegurat el seu nét, Francis Franco, aquest dissabte en una entrevista a La Razón. Franco ha dit que “no deixaran” les restes del seu avi “en mans” del govern espanyol i ha lamentat la “urgència” de l’executiu de Pedro Sánchez per a exhumar-les del Valle de los Caídos. A més, ha assegurat que el govern espanyol “fa el ridícul”.

El familiar del dictador ha apuntat que si amb el trasllat del cadàver “se solucionaren els problemes d’Espanya”, l’haurien autoritzat. Sobre la possibilitat d’impugnar el decret, el nét de Franco ha afirmat que “gastar diners en contra d’un govern és perdre el temps” i, per tant, ha descartat recórrer contra la decisió de l’executiu espanyol.

El govern espanyol ha mantingut contactes amb l’entorn familiar del dictador per tal de demanar que “l’exhumació es produïra de manera discreta”, ha explicat.

La ubicació final que es done al dictador “serà una resposta col·legiada entre la família”, ha afegit. De moment, la família no ha decidit on enterrarà el cadàver però ja ha avançat que no preveu que el dictador compartisca tomba amb la seua vídua perquè “no hi ha seguretat” suficient.

Francis Franco ha descartat que el Vaticà intercedisca a favor seu per tal d’impedir el desplaçament de les despulles, que, d’altra banda, ha donat per fet. “Sí que l’exhumaran i per les males i ja veurem si incompliran la legalitat”, ha lamentat.

A més, durant l’entrevista el nét de Francisco Franco acusa els partits d’esquerres espanyols de “ressuscitar” el seu avi perquè “no poden perdonar que guanyara la guerra i la pau”. Segons ha opinat, “el 90% dels espanyols no veuen amb urgència” la necessitat d’exhumar el dictador.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte el reial decret llei que modifica la Llei de Memòria Històrica de 2007, el marc legal que permet l’exhumació del cadàver de Franco. El canvi, aprovat en el Consell de Ministres d’aquest divendres, estipula que només podran estar enterrades al Valle de los Caídos les restes dels morts com a conseqüència de la Guerra Civil espanyola.

Comparteix

Icona de pantalla completa