Diari La Veu del País Valencià
Mata no troba necessària una reunió del Botànic per a avaluar els ‘marujeos’ de l’estiu

El portaveu del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha afirmat aquest dimarts que no veu necessària “una reunió per a avaluar els marujeos de l’estiu”, en relació a la petició de Podemos per a reunir la comissió de seguiment del Botànic després dels últims desacords públics al si del Consell.

“El pacte es reuneix periòdicament i la següent [reunió] ens toca convocar-la al PSPV”, ha dit el també subsecretari general dels socialistes valencians després de la Junta de Síndics. “Jo crec que el moment adequat seria el mes d’octubre per a afrontar el pressupost, que és de debò on ens juguem les coses, i el calendari legislatiu”, ha afegit.

Mata ha assegurat que les discrepàncies no són una crisi i les ha definides com a “piulades de crisis menors en què els mes papistes que el Papa engrandeixen la bola”. Per això, considera que “amb tot el que ha passat aquestos dies, el que cal fer és posar el VAR com al futbol, veure un poc què ha passat, per què ha passat i com podem evitar-ho, i si cal traure targeta roja, es trau”, ha ironitzat.

No obstant això, Mata manifesta que la comissaria especialitzada en violència de gènere i “la resposta davant les increïbles millores que hi ha hagut per part del Govern d’Espanya en el tema del finançament són dos temes discutibles, clar que sí” però no són “dramàtics”. Així les coses, considera que no hauria d’haver-hi una reunió del Botànic abans del Debat de Política General –que se celebra la setmana de l’11 de setembre–. Mata ha incidit que en cap roda de premsa formal hi ha hagut “greus acusacions” i ha agregat: “Mai em sentireu a mi dir crítiques a un conseller de Compromís i podria fer-ho, perquè segurament hi ha coses que no em semblen del tot bé, però no ho he fet ni ho faré”. “El que haja de resoldre ho resoldré en els àmbits de proximitat, d’aproximació, de conversa”, ha rematat.

Una reunió “ordinària” i “prevista”

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro, ha ressaltat que la reunió del pacte “és ordinària i estava previst ja convocar-la en setembre o octubre”. Ha detallat que la data que manegen és convocar-la “d’ací a 15 dies”, possiblement poc després del Debat de Política General, encara que serà qüestió “d’ajustar-se a les agendes”. És una trobada, ha dit, que veuen molt “productiva” per a veure què s’ha fet, què queda pendent i “encarar el que queda de legislatura”. “És una reunió importantíssima a l’hora d’afrontar què hem fet bé, on podem millorar i, sobretot, què és el que queda per fer”, ha conclòs.

Podem apel·la al “context de conflicte”

Poc abans de les declaracions de Mata, el secretari general i portaveu de Podem a les Corts, Antonio Estañ, havia assenyalat també davant els mitjans que veuen necessari que la reunió es produïsca “al més prompte possible”, atés que el curs legislatiu serà molt més curt per la cita electoral de 2019 i pel “context de conflicte” en el Consell.

“Com més prompte ens asseguem a parlar sobre objectius, prioritats per al que queda de legislatura, més temps dedicarem a treballar sobre el compliment del Botànic i menys a baralles internes”, ha dit. Segons ha precisat, Podemos va iniciar aquest dilluns els contactes i intentarà aquesta setmana tindre una data per a aquesta reunió del Botànic: “La comissió de seguiment es donarà i en els pròxims dies li posarem data, per a nosaltres com més prompte millor, però és qüestió de parlar”.

Ciutadans parla de “matrimoni de conveniència”

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha indicat que ja van advertir en el seu moment que “aquest matrimoni de conveniència eixiria molt car” i que “el temps posa cadascú al seu lloc”. Al parer seu, s’està evidenciant “una crisi profunda que s’estava coent a foc lent aquestos anys”. A més, asseguren que “el diàleg no existeix”. Davant la possibilitat d’un avançament electoral, ha indicat que, si n’hi ha, estaran “encantats i preparats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa