Diari La Veu del País Valencià
Stadler fabricarà a Albuixec una comanda de tramvies per a Suïssa de 32 milions d’euros

El fabricant de trens suís Stadler fabricarà en la planta que té a Albuixec (l’Horta Nord) una comanda de nou tramvies que s’ha adjudicat a Suïssa, un contracte valorat en 32 milions d’euros, segons ha informat la companyia.

El subministrament, a més de reforçar la cartera de treball de la planta valenciana de l’empresa, també potencia el centre com a motor de producció en el segment de trens lleugers. En concret, el contracte consisteix en la producció i subministrament de nou ‘trens-tramvia’ a la companyia ferroviària suïssa Ferrovie Luganesi (FLP), si bé contempla l’opció d’ampliació a tres vehicles més i actualment es negocia que Stadler s’ocupe també del seu posterior manteniment durant vint anys.

Els ‘trens-tramvia’ que l’empresa fabricarà a València, del model ‘Tramlink’, compten amb capacitat per a un màxim de 300 passatgers i per a circular a una velocitat de fins a 80 quilòmetres per hora. Es tracta de vehicles bidireccionals, de set vagons cadascun que, segons l’empresa, permeten un “ràpid embarcament i desembarcament”, gràcies al seu baix sòl i el nombre de portes. A més, compten amb equipament interior i sistemes d’informació per als passatgers a bord.

Els ferrocarrils suïssos destinaran aquestos ‘trens-tramvia’ a cobrir circulació de rodalies entre les ciutats de Lugano i Ponte Tresa, al sud del país.

Comparteix

Icona de pantalla completa