Diari La Veu del País Valencià
La pluja i el graníssol arriben a l’Alt Palància

Les tempestes han fet la seua aparició aquesta vesprada a l’interior de la demarcació de Castelló, en alguns casos acompanyades de graníssol, i fins a les 18.45h han deixat precipitacions, com ara els 14 litres per metre quadrat acumulats en una hora a la localitat del Toro i els 8,8 litres de Xèrica, segons el Centre d’Emergències de la Generalitat.

Les demarcacions de Castelló i de València estan aquest dimecres en avís groc per risc de pluges i tempestes, que poden arribar als 20 litres per metre quadrat, segons la previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les tempestes que s’estan produint aquesta vesprada a l’interior de Castelló són d’intensitat “forta a molt forta” i amb graníssol a la zona de l’Alt Palància limítrof amb Terol, segons fonts de l’Aemet.

La intensa tempesta acompanyada de calamarsa s’ha centrat a la vall del Palància, acostant-se als termes d’Altura i Sogorb. Pel que fa a Viver, s’han registrat fins a 350 descàrregues de llamps en un radi d’uns deu quilòmetres de distància des del centre del municipi.

A Begís (l’Alt Palància), la tempesta ha deixat gran quantitat de pedra, com s’observa en un vídeo compartit per l’Ajuntament al seu compte de Twitter.

També ha plogut amb intensitat a la zona de la Mola de Cortes i El Caroig, vista des de Xalans (la Vall de Cofrents). Passades les sis i mitja, han sorgit nous nuclis de tempesta al Racó d’Ademús i a altres comarques de l’interior de la demarcació de València. A l’inici de la vesprada també ha caigut algun breu ruixat amb llamps en zones de l’interior nord de la demarcació.

Per a aquest dijous, 30 d’agost, l’Aemet manté activats els avisos en nivell groc per pluges al litoral sud de la demarcació de València i al nord d’Alacant, entre les sis del matí i les sis de la vesprada.

Comparteix

Icona de pantalla completa