Diari La Veu del País Valencià
Educació avança al 7 de setembre l’inici del curs a les escoles alacantines per les Fogueres

La Direcció General de Centres i Personal Docent ha autoritzat la modificació del calendari escolar del curs 2018-2019 per a la ciutat d’Alacant, on l’inici de les classes en infantil i primària s’avança al 7 de setembre davant una petició del Consell Escolar Municipal, que ho va demanar a causa de la celebració de les Fogueres.

D’aquesta manera, l’inici de les classes per a aquestos dos trams començarà el divendres 7 de setembre, mentre que el curs acabarà el 19 de juny, un dia abans de la Plantà de les Fogueres i quan, segons la petició del Consell Escolar Municipal, “els desplaçaments per la ciutat es realitzen amb molta dificultat”.

Per a tots els nivells educatius, es declara lectiu el 29 d’abril i no lectiu el 3 de maig, atenent també a la petició del Consell Escolar Municipal, ja que la Santa Faç, que se celebrarà el 2 de maig, “és una festa tradicional a la ciutat d’Alacant” i volen “facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar així com dificultar l’absentisme escolar”, segons assenyala la proposta. Aquesta va comptar amb l’informe favorable de la Inspecció Educativa.

Així queda el calendari

En la resolució de la Direcció General, del 29 d’agost, Educació considera que la petició “respecta el nombre de dies i hores de classe establides per al curs acadèmic i es fonamenta en la celebració de les festes patronals de la ciutat, la qual cosa es considera una circumstància excepcional” que permet una autorització d’un calendari escolar diferent.

La Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport va publicar el 5 de juny al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) el calendari escolar del pròxim curs acadèmic 2018-2019, que arrancarà el dia 10 de setembre en Infantil, Primària –ara el 7 a la ciutat d’Alacant–, Secundària, Batxillerat i Formació Professional (FP). També es preveu que, per als escolars d’Educació Infantil i Primària, les classes acaben el 20 de juny –el 19 a Alacant–, i tindran, per tant, un total de 180 dies lectius. En Secundària, Batxillerat i Formació Professional, acabaran el 18 de juny, amb un total de 178 dies lectius.

Crítiques pel “retard” en l’anunci de l’avançament

L’Ajuntament d’Alacant ha lamentat en un comunicat el “retard “amb què la Generalitat ha anunciat l’avançament de l’inici escolar a la ciutat. La regidora d’Educació, Mari Carmen de España (PPCV), valora que s’haja atés la proposta del Consell Escolar per a avançar també al 19 de juny la finalització del curs però lamenta “la tardança de la resolució i les possibles incidències que patiran moltes famílies que ja no comptaven amb això”.

“És un tema que requeria la màxima diligència, perquè el temps s’ha anat tirant damunt i milers de famílies ja donaven per fet que el curs començaria el dilluns 10 de setembre. Aquesta resolució implica que el curs començarà el divendres dia 7 i, en aquest sentit, lamentem les molèsties que això pot ocasionar a moltes famílies, ja que la Generalitat no s’havia pronunciat sobre aquest tema”, ha manifestat la regidora.

Comparteix

Icona de pantalla completa