Diari La Veu del País Valencià
Puig i Oltra emmarquen la piulada de Morera en un exercici de llibertat d’expressió

Dos dies després que el president de les Corts, Enric Morera, es mostrara en contra que els polítics investigats pel procés continuen a la presó a través del seu perfil de Twitter, les reaccions continuen. Així, si aquest dilluns el PPCV va demanar la reprovació de la segona màxima autoritat del País Valencià a causa de les seues declaracions, aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, en canvi, van defensar la “llibertat d’expressió” del també president del Bloc a les seues xarxes socials.

“La llibertat d’expressió està feta per a garantir la lliure expressió d’allò que no ens agrada, sobretot. És molt fàcil rebre una opinió quan coincideix amb la teua”, va manifestar Oltra durant la roda de premsa posterior al ple extraordinari que el Consell va celebrar aquest dimarts.

La també consellera d’Igualtat considera que els populars “tenen un problema a l’hora de respectar les opinions que no coincideixen amb la seua”. “Hi ha una voluntat d’un partit que tothom pense com ells però açò es dóna en altres règims que no són precisament democràtics”, ha sentenciat Oltra.

Així mateix, Oltra va manifestar que el posicionament de Morera al seu Twitter no és un cas aïllat, atés que “es tracta d’una opinió compartida per molts juristes”. “No és una opinió que no haja expressat mai ningú i tampoc no és que estiga dient que la terra és plana”, va afegir la número dos del govern valencià de manera irònica.

El cap del Consell, per la seua banda, va ser menys determinant a l’hora de defendre Morera i va reconéixer que no podia tindre una opinió respecte de la piulada perquè no l’havia vist. No obstant això, va assegurar que el president de les Corts té dret a publicar a les seues xarxes allò que vulga perquè “és la seua llibertat d’expressió”.

Pel que fa al futur de la reprovació que els populars han plantejat, la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, va confirmar aquest dimarts al programa ‘A Punt Directe’ que no faran cap pas enrere i que en les pròximes hores tenen previst registrar la seua petició.

Ciutadans també va criticar aquest dilluns la piulada de Morera. La seua portaveu al parlament valencià, Mari Carmen Sánchez, va considerar “vergonyós” que Morera “defensara qui es bota la llei en lloc de defensar el compliment de la Constitució”. En aquest sentit, Sánchez ha seguit la línia que el seu líder, Albert Rivera, junt amb Inés Arrimadas, va engegar la setmana passada a Catalunya amb la retirada dels llaços grocs per a deixar palés el seu rebuig a la llibertat dels polítics catalans, que porten entre reixes quasi un any.

Comparteix

Icona de pantalla completa