Diari La Veu del País Valencià
Torra proposa a Sánchez pactar un referèndum d’autodeterminació per a solucionar el conflicte polític catala

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha emplaçat el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, a negociar un referèndum d’autodeterminació. En la conferència d’aquest dimarts a la vesprada al Teatre Nacional de Catalunya, en la qual ha presentat la seua proposta política, el president català també ha proposat una marxa pels drets civils i socials.

Davant del seu govern i representants de Junts Per Catalunya, del PDeCAT, Esquerra, PSC, la Cup i les entitats sobiranistes, Torra també ha anunciat que impulsarà un Fòrum Cívic, Social i Constituent per debatre el model de país de la República.

El president Torra ha reiterat la seua determinació: “Llibertat o llibertat”, i ha insistit que no acceptarà cap sentència condemnatòria en la causa del referèndum de l’1 d’Octubre. Així mateix, Torra ha subratllat que si no s’absolen els presos estudiarà quina decisió pren i es posarà a disposició del Parlament.

El president comunicarà la seua decisió als representants catalans al Congrés i al Senat i als del Parlament Europeu perquè actuen amb “fidelitat” al mandat del poble de Catalunya.

Comparteix

Icona de pantalla completa