Diari La Veu del País Valencià
Denunciat a Seguretat Aèria un home que va gravar amb un dron la Nit de l’Albà sense estar autoritzat

La Unitat d’Urbanitat i Medi Ambient (UMA) de la Policia Local d’Elx (el Baix Vinalopó) ha remés a l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria un informe-denúncia perquè l’organisme valore i, si escau, sancione, un home que va gravar sense permís diversos vídeos amb un dron en espectacles pirotècnics com ara la Nit de l’Albà.

L’Ajuntament d’Elx explica, a través d’un comunicat, que els últims cinc vídeos penjats en una xarxa social per l’autor se centraven en els espectacles pirotècnics nocturns d’aquestes festes, situant-se en alguns casos sobre els espectadors.

El 26 d’agost, membres de la UMA destinats al seguiment d’aquesta infracció van remetre l’informe-denúncia final a l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria perquè valoren els vídeos obtinguts i siga proposat per a sanció.

L’identificat com a autor dels enregistraments nocturns va anunciar en xarxes socials la seua intenció de realitzar aquestos enregistraments sense les autoritzacions pertinents, en horari nocturn i, en alguns casos, necessàriament sobre el públic assistent als espectacles pirotècnics. Aquesta pretensió, segons remarca l’Ajuntament, “va molestar un bon nombre d’afeccionats al vol recreatiu i professional de drons, que van traslladar el seu malestar a aquesta Prefectura”.

Per aquest motiu, durant les passades festes patronals es va ordenar el seguiment del cas a la UMA, que va poder confirmar els enregistraments, la pujada a una coneguda plataforma de vídeo i la seua difusió per xarxes socials. Davant la comissió de diverses possibles infraccions es va procedir a identificar plenament l’autor dels enregistraments, així com de l’aparell i els llocs sobre els quals es va realitzar.

“Potencial risc de lesions”

En les imatges, detallen des del consistori, es poden observar diferents espectacles pirotècnics i moments previs a la Nit de l’Albà, generant un “potencial risc de lesions” en cas de caiguda sobre els assistents, fins i tot sobre la càrrega pirotècnica. A banda d’aquest fet i de l’enregistrament nocturn, existeix la prohibició en la pràctica totalitat en el terme municipal a causa del CTR (zona de control) i d’un aeròdrom proper.

“Està encara més limitada –adverteixen les mateixes fonts– la captació d’imatges per una zona de restricció militar i la legislació de protecció de dades i la intimitat de les persones. Això redueix el vol recreatiu d’aquestos aparells a una reduïda àrea en la zona sud d’Elx i als pilots professionals”.

D’aquesta manera, “s’ha donat resposta als afeccionats que van reclamar la vigilància sobre aquest usuari, les accions del qual impliquen una mala imatge per al col·lectiu d’aquesta nova pràctica i amb un gran potencial en el camp professional i d’emergències“. “Elx ha de cenyir-se a unes rigoroses restriccions a conseqüència de l’aeroport internacional de l’Elx-Alacant”, conclou l’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa