Diari La Veu del País Valencià
Ábalos garanteix el suport del govern espanyol a l’eix Cantàbric-Mediterrani

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, considera que és “perfectament viable” la inclusió del tram entre Sagunt i Saragossa en el reglament “Mecanisme Connectar Europa” (CEF), per a completar el Corredor Cantàbric-Mediterrani.

Ábalos ha mantingut una reunió amb els presidents d’Aragó, Javier Lambán, i del País Valencià, Ximo Puig, per a traslladar-los els últims avanços en les gestions que el seu departament està realitzant en aquest sentit davant la Unió Europea (UE).

Puig ha qualificat de “positiva” la reunió celebrada a la seu del ministeri de Foment a Madrid i ha destacat l’atmosfera de col·laboració que existeix en aquest moment entre el govern espanyol i les comunitats autònomes: “Hi ha una lleialtat d’anada i tornada”, ha subratllat.

A més, ha incidit que ara l’executiu de l’Estat està defensant que el Corredor Cantàbric-Mediterrani siga una realitat en el seu conjunt perquè es tracta d’un projecte que no concerneix només dues comunitats autònomes, sinó la cohesió del sud d’Europa.

L’absència d’eixe tram com a connexió del Corredor Mediterrani amb la façana Atlàntica i Cantàbrica va ser una de les primeres sorpreses amb les quals es va trobar Ábalos en prendre possessió, malgrat que es tracta de “un projecte compartit de cohesió social”, ha assenyalat.

El ministre ha mostrat la seua confiança que l’absència de la connexió Cantàbrica-Mediterrània en el Reglament Europeu siga solucionada en el marc dels treballs que s’estan realitzant, atés que és molt important per a la vertebració i competitivitat del país.

Foment està treballant en tres vies principals: davant la Comissió Europea (CE), amb la Comissió de Transports del Parlament Europeu i amb el Grup de Treball del Consell Europeu.

El secretari general d’Infraestructures, Javier Esquerre, es reunirà a la fi de setembre a Brussel·les en diferents àmbits per a impulsar la proposta espanyola, en concret, amb el representant de la Comissió, Herald Ruijters; parlamentaris espanyols i europeus i els nous coordinadors dels corredors, en cas que hagen sigut formalment nomenats.

Pel que fa a la Comissió de Transports del Parlament Europeu, Espanya ha presentat aquest dimecres la proposta de modificació del Reglament perquè incloga el tram Sagunt-Saragossa i València-Madrid, ha detallat.

Comparteix

Icona de pantalla completa