El Ministeri de l'Interior enviarà a Catalunya mig miler de policies per la Diada i l'aniversari de l'1-O

El govern espanyol va destinar fa un any 4.000 agents extra de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil destinats a impedir la celebració del referèndum
5 setembre 2018 01:00h
Antiavalots de la policia espanyola a la plaça Imperial Tàrraco l\'1 d\'octubre del 2017.

El Ministeri de l'Interior enviarà en els propers dies mig miler d'agents de la policia espanyola a Catalunya amb motiu de la Diada i el primer aniversari del referèndum, segons ha avançat Efe i ha pogut confirmat l'ACN de fonts del cos policial.

Els agents arribaran a Catalunya procedents de tot l'Estat i estaran destinats a donar suport als Mossos d'Esquadra en matèria de seguretat i vigilància dels edificis públics. Fa just any, el govern espanyol va enviar 4.000 agents extres del CNP i la Guàrdia Civil a Catalunya, dels quals una gran part es van allotjar en ferris als ports de Barcelona i Tarragona, amb l'objectiu d'evitar la celebració del referèndum de l'1-O, que el Tribunal Constitucional va declarar il·legal.

D'altra banda, aquest dimarts la Guàrdia Civil va ajornar les autoritzacions de trasllat fora de Catalunya a agents que ja tenien data d'incorporació en vacants d'altres punts de l'Estat, almenys fins el 15 d'octubre. Segons fonts del Ministeri de l'Interior, la decisió es justifica en les necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre.

next