Diari La Veu del País Valencià
Soler assegura que els professors que en 2022 no sàpiguen valencià serà perquè no han volgut

Quatre anys més un més quatre. Nou anys més són els que tindrà finalment el professorat interí de Secundària per a obtindre la capacitació en valencià. L’1 de setembre de 2017, ara fa un any, la Conselleria d’Educació es va trobar amb l’obligació de complir una ordre aprovada en 2013 pel Partit Popular. Aquesta ordre, la 90/2013, implicava que els interins que durant la moratòria de quatre anys –des de 2013– no hagueren acreditat els seus coneixements de valencià quedarien fora de la borsa de treball.

No obstant això, un any després la conselleria encapçalada per Vicent Marzà ha fet una concessió a aquestos docents i els ha donat quatre anys més per a acreditar-se. És a dir, fins al curs 2021-2022 podran obtindre aquest requisit. I, ara sí, si quan acabe aquest termini no tenen els coneixements acreditats, quedaran exclosos de la seua borsa.

En total, doncs, nou anys de moratòria. Un termini en què “es pot estudiar la carrera de Dret més Econòmiques més un màster, per exemple”. Així s’ha manifestat el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, qui també ha remarcat que “no estem parlant de gent sense formació ni d’una matèria difícil, sinó d’una llengua oficial al territori on treballen”. “Qui en quatre anys no tinga la capacitació serà únicament per un motiu: perquè no ha volgut”, ha asseverat Soler.

Comparteix

Icona de pantalla completa