Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana al govern espanyol mesures per a evitar un 9 d’Octubre boicotejat pels violents

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat al govern espanyol que active “les mesures que siguen necessàries per a garantir un 9 d’Octubre festiu i en pau”, després dels lamentables fets dels últims anys perpetrats per grups organitzats violents d’extrema dreta.

L’any passat es van produir desenes d’agressions, intimidacions a col·lectius, representants públics, partits polítics i també als periodistes que es trobaven cobrint la manifestació pacífica. Mulet considera que les “escandaloses” xifres d’agressions de grups ultra són motiu suficient perquè Sánchez actue.

Per a evitar un nou 9 d’Octubre amb violència “per part dels de sempre”, el senador ha reclamat als representants de l’executiu de Sánchez que garantisquen “una jornada tranquil·la, festiva i en pau”, davant “els que s’estan organitzant ja per aconseguir tot el contrari, com es pot comprovar en les xarxes socials i tractar d’aconseguir entelar un dia molt important per a tots els valencians”.

La coalició ha recordat que “són ja massa les denúncies i agressions de tot tipus que es produeixen en aquesta terra sense que el govern o els seus representants activen alguna mena de protocol i prenguen mesures”, per la qual cosa els ha urgit a visualitzar al carrer “que les coses han canviat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa