Diari La Veu del País Valencià
Medi Ambient duplica el pressupost destinat a la prevenció d’incendis durant aquesta legislatura

La Conselleria d’Agricultura ha duplicat el pressupost destinat a la Direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals durant aquesta legislatura. Ha passat dels 15 milions d’euros destinats en 2015 als més de 25 milions d’aquest any, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

D’aquesta forma ha augmentat el pressupost “any rere any” fins a aconseguir en 2018 la xifra de 25,5 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment del 30,61 per cent respecte a l’exercici anterior. Aquest increment consecutiu del pressupost destinat a la prevenció d’incendis forestals suposa un “enorme esforç de recuperació, precedit per una senda de reducció dels recursos en prevenció que havia aconseguit retallades de fins al 50% en els últims anys de l’anterior legislatura”, ha explicat el departament que dirigeix Elena Cebrián.

Amb aquest increment pressupostari s’han reforçat diverses línies de treball. S’han potenciat les accions de conscienciació per a la prevenció d’incendis ocorreguts per causes humanes amb campanyes com la de ‘Stop al Foc’, la qual es reforça amb nous materials de divulgació per a treballar amb la població en general i en particular amb el públic escolar.

A la vegada, s’ha impulsat la conciliació de determinades pràctiques agràries amb ús del foc que suposen un risc d’incendi en parcel·les adjacents amb terreny forestal, mitjançant processos participatius amb el sector.

Un altre objectiu és el de consolidar la senda de millora del dispositiu que reforça les actuacions de vigilància, informació i dissuasió. En aquesta campanya s’ha augmentat un 13 per cent d’hores de vigilància, amb 22 unitats mòbils més i una nova unitat motobomba, així com el reforç en els observatoris, dos dels quals passen a ser de 24 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa