Diari La Veu del País Valencià
Quaranta finalistes competiran a Sueca per a cuinar la millor paella del món

Quaranta finalistes, set d’ells procedents de diferents parts del món, lluitaran aquest diumenge pel trofeu en la 58a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, organitzat per l’Ajuntament de la localitat de la Ribera Baixa amb la finalitat pedagògica d’ensenyar com es cuina de debò aquest plat.

L’objectiu global passa, un any més, per internacionalitzar “l’autèntica paella valenciana” i promocionar la cultura gastronòmica valenciana com un dels seus valors fonamentals, segons s’ha destacat en la presentació d’aquesta nova edició del “concurs gastronòmic més antic del país”.

Així ho ha definit el director executiu de Socarrat Studio, Vicent Sanfeliu, en l’acte on s’ha desglossat el contingut del certamen i s’han presentat el cartell promocional i els anuncis que publicitaran la competició. El cuiner i coordinador del concurs, Jesús Melero, ha destacat en la seua intervenció l’augment de sol·licituds per a participar en el concurs, la qual cosa suposa “un problema molt gran”, ja que obliga la direcció a triar entre totes elles fins a completar la nòmina de quaranta concursants que participen en aquesta 58a edició.

Melero ha ressaltat la varietat de nacionalitats dels participants en la competició i ha desglossat les quatre categories amb les quals comptarà el concurs: una per als paellers locals de Sueca, una altra per als del País Valencià, una altra per als cuiners de l’Estat i, finalment, l’apartat internacional. El coordinador del concurs ha avançat que aquesta edició ha comptat amb huit semifinals i ha afirmat que l’any que ve “segurament” hi haja deu.

D’altra banda, el cuiner s’ha felicitat per la tasca, “que ens costa moltíssim”, ha reconegut, d’explicar com és cuina la paella valenciana i ha ressaltat “la importància” de portar “una cultura que és de tots els valencians” a altres parts del món. Aquest és un dels aspectes que s’ha tingut en compte a l’hora de gravar l’anunci promocional del concurs, en el qual Melero elabora pas a pas i desglossant els ingredients d’una autèntica paella valenciana.

El regidor d’Esports i Cultura de Sueca, Vicent Baldoví, ha remarcat que una de les principals tasques del concurs és fer “pedagogia de la paella” per a estendre la recepta de “l’autèntica paella valenciana” i ha celebrat que el pròxim 20 de setembre se celebre per primera vegada el Dia Mundial de la Paella.

Per la seua part, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha destacat que aquest concurs “és un dels més famosos i internacionals del sector” i ha ressaltat les set semifinals realitzades en set països de quatre continents diferents. La diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, ha valorat la col·laboració entre ens públics i privats per a la realització del concurs i la tasca de promoció del País Valencià que es desprén de la competició.

Comparteix

Icona de pantalla completa