Diari La Veu del País Valencià
La Policia paralitza l’activitat d’una empresa del Puig perquè emetia partícules metàl·liques a l’atmosfera

Una patrulla del Grup de Medi Ambient de la Policia de la Generalitat ha paralitzat, amb caràcter d’urgència i de forma preventiva, l’activitat d’una empresa del Puig (l’Horta Nord) que estava emetent partícules metàl·liques a l’atmosfera.

Aquestes partícules estaven caient dimarts en una parcel·la agrícola pròxima. La citada patrulla, en comprovar que la maquinària destinada a triturar les peces metàl·liques no tenia connectats els filtres en els tubs d’aspiració i veure que aquest era el problema de l’emissió a l’exterior de partícules de plàstic i alumini, va paralitzar l’activitat. Els agents van realitzar, posteriorment, l’acta per a la seua remissió a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

D’altra banda, una altra patrulla del mateix grup va localitzar a Algemesí (la Ribera Alta) una ramaderia il·legal dedicada a la compra-venda de cavalls i que mancava de llicència d’activitat i de nucli zoològic.

En la inspecció veterinària que es va realitzar, no es va arribar a determinar maltractament dels 15 cavalls, una mula i diversos porcs vietnamites que es trobaven allà, tot i que sí que es va traslladar un cavall abandonat a un centre per les ferides que presentava i en comprovar que ningú es feia càrrec d’ell.

Activitats irregulars i economia submergida

D’altra banda, en el marc de les inspeccions que es realitzen per a la detecció d’activitats irregulars i economia submergida, s’han inspeccionat dos comerços d’ultramarins de la ciutat de València que no comptaven amb les degudes llicències ni permisos i es van immobilitzar tres carros amb nombrosos aliments caducats, sense etiqueta o en mal estat.

Aquest dimecres també es va localitzar a Aldaia (l’Horta Oest) un taller il·legal de camions amb 24 vehicles per a reparar, tramitant-se la corresponent denúncia per infraccions greus.

Des de començament de l’any, el grup de Medi Ambient i Economia Submergida de la Policia de la Generalitat ha detectat 450 empreses que han dut a terme activitats il·legals o ha comés greus irregularitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa