Diari La Veu del País Valencià
La gastronomia se suma al rock, el pop, el rap i les bandes en els concerts diürns a la Pèrgola de la Marina

La Marina ha presentat aquest dijous la nova programació de concerts de la Pèrgola de La Marina de València, que torna a acollir un cicle de concerts diürns i per a tota la família. Des de dissabte 22 de setembre i fins al 15 de desembre, 26 grups valencians i internacionals ompliran de música l’espai modernista de la Marina per a fer d’ell un punt de trobada social i cultural.

Els britànics Public Service Broadcastind, les canadenques The Courtneys i la sensació argentina Las Ligas Menores, posaran l’accent internacional al cicle de concerts de la Pèrgola. Pel que fa a l’elenc valencià, enguany la Pèrgola acollirà els concerts d’Aullido Atómico, Tin Robots, Dûrga, Chewbacca’s, Òrbites, Palmera i Machete En Boca, que apropen per primera vegada el rap al cicle de concerts de La Marina. Altres artistes que participaran en el festival Carolina Durant, Las Coronas, Fernando Alfaro, Dona Souza i Tigres Leones, entre d’altres.

Les actuacions tornaran a tindre lloc al migdia, ja que segons apunten des de l’organització “s’està molt bé als matins de novembre”. Per a celebrar el 9 d’Octubre es durà a terme una jornada especial d’horari vespertí amb els concerts de Mueveloreina, Marcel Làzara i Júlia Arrey, Tardor i Joe Pask.

Programació

Las Máquinas i Tin Robots donaran el tret d’eixida al cicle de concerts el proper dissabte 22; la setmana següent serà el torn per a Tigres Leones i Aullido Atómico. El 6 d’octubre actuaran Carolina Durante i Palmera; el 20, Machete en Boca i el Tío la Careta; el 27, Fernando Alfaro i Julio Bustamate. En novembre, els concerts començaran el dissabte 3 amb The Courtneys i Da Souza i seguiran el dia 10 amb Electrònica 360º el dia 17 amb Estudiantes Berkelee Valencia i el 24 amb Los Coronas i Chewbacca’s. Finalment, en desembre els concerts seran el dia 1 amb Public Service Broadcasting i Dûrga, i el dia 15 amb Las Ligas Menores i Òrbites.

Els diumenges al matí estan reservats per a les cinc bandes de música dels poblats marítims, que enguany, com a novetat, podran convidar qualsevol altra banda de la ciutat de València o del País Valencià perquè actue amb ells.

Enguany, però, no només hi haurà música. Tal com ha explicat el director estratègic del Consorci València 2007, Ramón Marrades, el menjar també cobrarà protagonisme amb la proposta Del Tros al plat. Aquesta iniciativa impulsada pel Patronat de Turisme de la Diputació de València, portarà músics i cuiners a compartir cartell.

Segons ha explicat Marrades, de la darrera edició es van cobrir un 75% de les despeses només amb els ingressos generats als concerts, i enguany, el pressupost total s’ha incrementat entre un 20 i un 25% respecte al de l’edició anterior. Els organitzadors destaquen que l’objectiu, igual com en les anteriors edicions, és aconseguir que la ciutadania “s’apropie” de l’espai que ofereix La Marina, i amb els concerts, “construir l’hàbit d’anar a la Pèrgola”.

Comparteix

Icona de pantalla completa