Diari La Veu del País Valencià
Economia crea un segell que garanteix la seguretat industrial d’empreses i comerços

“Sí, Seguretat Industial sempre”. Sota aquest lema, la Conselleria d’Economia i Indústria ha desenvolupat una campanya, juntament amb els col·legis industrials, la CEV i els sindicats per a fomentar la promoció i la conscienciació en matèria de seguretat industrial. Amb un pressupost de 400.000 euros, les diferents associacions faran, entre setembre i desembre, 500 diagnòstics a empreses i comerços per a detectar les carències o els aspectes a millorar en matèria de seguretat industrial.

Segons ha explicat el conseller d’Economia, Rafa Climent, aquest diagnòstic se suma a les inspeccions que ja es fan en compliment de la normativa i busquen conscienciar les empreses sobre la importància de la seguretat industrial. Totes aquelles amb un diagnòstic positiu rebran un segell distintiu.

D’aquesta manera, el Pla d’Acció per a la Promoció de la Seguretat Industrial pretén conscienciar a tota la ciutadania i valorar la seguretat industrial per a millorar la qualitat en la prestació dels serveis de les empreses en general, donat l’alt nivell de compliment de la normativa de seguretat en la majoria de les instal·lacions.

Segons ha explicat la directora general d’Indústria i Energia, Empar Martínez, els índexs de seguretat industrial al País Valencià són bons, però cal treballar per a mantindre el nivell de qualitat. No obstant això, durant la presentació de la campanya s’ha insistit en la importància de la seguretat industrial per a la ciutadania: la seguretat industrial garanteix el benestar social les 24 hores del dia i protegeix, directament i eficaçment la vida diària i quotidiana de totes les persones, sense excepció.

Des de la conselleria alerten que és generalitzat l’ús diàriament d’ascensors, vehicles, aparells elèctrics, substàncies químiques, etc., i l’accés a nombrosos establiments o espais d’ús públic massiu (col·legis, cinemes, hospitals, cafeteries, oficines, gasolineres, comerços, carrers, parcs, carreteres) que, en major o menor mesura, poden suposar un risc per a la seguretat de les persones o del medi ambient i, per tant, estan sotmesos al compliment de la normativa de seguretat industrial.

Per això, la campanya preveu accions dirigides a titulars d’instal·lacions, mitjançant una labor informativa i divulgativa, que els permeta prendre consciència de la seua responsabilitat, sense haver d’adoptar mesures coercitives. La campanya també pretén fer còmplices tots i cadascun dels ciutadans, perquè siguen agents actius, vigilants i demandants de seguretat industrial en els seus entorns més immediats, des de la seua llar al seu lloc de treball, passant per locals d’oci, comerços, etc.

Accions i metes

La directora general d’Indústria i Energia, Empar Martínez, ha destacat les accions de la campanya per a la promoció de la seguretat industrial. D’aquesta manera ha explicat que “les principals accions són la realització de 500 diagnòstics de seguretat industrial i la difusió d’informació mitjançant esdeveniments, jornades professionals, webs i mitjans de comunicació”.

“El mes de desembre, esperem tindre com a resultat d’aquestes accions més de 500 diagnòstics de seguretat industrial i impactes en professionals de la indústria (instal·ladors, mantenidors, enginyers), organismes de control, empreses industrials i de servei i la ciutadania”, ha afegit sobre aquest tema.

També ha subratllat les principals metes que persegueix aquesta campanya i que contribueixen a la diferenciació a través del segell ‘Sí, Seguretat Industrial’ i que són la conscienciació de la ciutadania, la percepció de la seguretat industrial com a motor econòmic, generació d’activitat directa i indirecta, la millora en la qualitat en la prestació dels serveis de les empreses que cuiden de la seguretat industrial i valorar la societat del benestar.

Així mateix, ha ressaltat la tasca dels agents implicats en aquest Pla d’Acció, que són la CEV, CCOO i UGT, així com les entitats que desplegaran accions que són els organismes de control (Aseival), associacions professionals (Femeval i FEMPA) i col·legis professionals (COOIICV i Cogiticova).

Comparteix

Icona de pantalla completa