Diari La Veu del País Valencià
Denuncien un increment alarmant d’aturats de llarga durada al País Valencià
RedactaVeu / València

El portaveu socialista en Les Corts, Antonio Torres, ha assegurat que “els socialistes estem especialment preocupats” per la situació que travessen els vora 700.000 aturats” que hi ha al País Valencià.

Per aquesta raó, portaran al pròxim ple del Parlament valencià una interpel·lació sobre la política general del Consell relacionada amb els aturats de llarga durada al País Valencià.

Així, ha denunciat que el nombre d’aturats de llarga durada ha passat, durant l’etapa de govern de l’actual president de la Generalitat, Alberto Fabra, de 140.000 persones fins a arribar a la xifra històrica de 274.100 persones.

En aquest sentit, ha alertat que s’incrementa la població afectada per l’exclusió social arribant al 30% “enfront d’un govern valencià que no pren cap mesura”.

Per tot açò, segons ha anunciat Torres, els socialistes portaran al pròxim ple de les Corts Valencianes iniciatives encaminades al foment de l’ocupació.

En aquesta línia, també ha anunciat que el PSPV defensarà en la sessió parlamentària l’engegada d’un pla extraordinari de rehabilitació d’habitatges, dotat amb 25 milions per part de la Generalitat Valenciana, que permetria la creació d’uns 2.500 llocs de treball. Un projecte que seria complementari al pla estatal i inclouria mesures de deduccions fiscals en l’IRPF.

D’aquesta manera, segons ha anunciat Torres, els socialistes portaran al pròxim i posteriors plens de les Corts Valencianes iniciatives parlamentàries encaminades al foment de l’ocupació amb “propostes i programes concrets d’actuació que traguen de l’atur els milers de valencians que estan en aquesta situació”.

Col·legi Cremona d’Alaquàs

D’altra banda, els socialistes preguntaran a la consellera d’Educació què pensa fer amb la situació del col·legi Cremona d’Alaquàs, amb els pares tancats pràcticament un mes esperant una solució. Sobre aquest tema, ha recordat que el centre porta huit anys en barracons, s’ha suprimit la unitat de tres anys, de manera que “el que es pretén és tancar les instal·lacions en un futur”, ha denunciat Torres, qui ha insistit en plantejar “què farà finalment el Consell amb el col·legi i quins projectes concrets hi ha i quina solució dóna als pares”, ja que estava inclòs en el programa Creaescola.

Finalment, el portaveu socialista ha anunciat que demanaran explicacions al Consell sobre les pèrdues del sector públic empresarial valencià que en 2012 va aconseguir els 898 milions, “un rècord històric”. Així, ha rebutjat que Fabra estiga prenent les mesures que havia anunciat per a reduir el deute ja que el resultat és “a l’inrevés”, produint-se un major increment respecte a 2011, en el qual les pèrdues van ser de 844.

Comparteix

Icona de pantalla completa