Diari La Veu del País Valencià
La diputada del PPCV Elena Bastidas rectifica una ‘fake news’ sobre Oltra

Les fakes news s’han convertit en una arma llancívola entre els polítics. De vegades, però, usar-les no ix debades. Aquest és el cas de la diputada del PPCV al Congrés Elena Bastidas, que ha hagut de rectificar una acusació que va publicar en el seu perfil de Twitter sobre la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, el passat mes de març. En la piulada, Bastidas assegurava que la número dos del govern valencià ingressava en el seu compte bancari personal part de la subvenció que rebia Compromís pel País Valencià quan el grup parlamentari –format pel Bloc, Esquerra Unida i Els Verds– es va trencar a finals de 2008.

Ara, sis mesos després de la piulada, la diputada popular ha rectificat les seues paraules en compliment del acord extrajudicial a què ha arribat amb la pròpia Oltra, segons explica la pròpia Bastidas a Diari La Veu. En el seu moment va fer cas omís al requeriment d’Oltra. El passat 15 de setembre la popular publicava en el seu compte de Twitter: “No pretenia ofendre cap representant polític però la veritat és que vaig fer declaracions que no eren certes. Ho vaig fer des de l’òptica crítica i no en clau personal”.

La també consellera d’Igualtat li ha contestat a través del seu perfil de Twitter aquest dimecres agraint-li que reconeguera la falsedat de les declaracions i que les retirara.

La publicació que va realitzar Bastidas es va produir el passat mes de març quan Oltra va comparéixer en la comissió del Senat sobre el finançament dels partits polítics impulsada pel PP. Durant la intervenció d’Oltra, els populars van impulsar l’etiqueta #LasOltrasCuentas a través del qual Bastidas va publicar: “Oltra reconeix que en 2010 quan es divideix el grup, ingressava part de la subvenció en el seu compte personal”.

Aquestes paraules no van passar inadvertides per la vicepresidenta qui ràpidament li va contestar: “Com t’atreveixes? Això és mentida. Mai ha ocorregut ni ho he fet. El que he dit és que la meua nòmina la ingresse en el meu compte bancari. Tu ingresses la teua nòmina en el compte bancari del teu veí? Si tingueres vergonya retiraries el tuit i demanaries disculpes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa