Diari La Veu del País Valencià
Les exportacions creixen un 2,7% el primer semestre de 2018

Les exportacions del País Valencià han arribat als 18.224 milions d’euros entre gener i juliol de 2018, cosa que representa un increment del 2,7% pel que fa al mateix període de l’any anterior, segons les dades fetes públiques per la Direcció Territorial de Comerç. Aquestes dades situen el País Valencià com la tercera autonomia més exportadora, amb el 10,8% de les exportacions.

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha destacat que el País Valencià manté el ritme exportador malgrat el descens de les exportacions d’automoció. “L’ascens de les exportacions dels sectors agroalimentari, químic, de semimanufactures no químiques i de manufactures de consum compensa el descens del sector d’automoció i situa l’ascens global en un 2,7%”, ha indicat.

En aquest sentit, el sector d’automoció registra exportacions valorades en 4156,6 milions d’euros, un 12,8% menys que en el mateix període de l’any anterior. Li segueix el sector agroalimentari amb 3443 milions d’euros i un ascens del 3%, i a continuació se situa el capítol de semimanufactures no químiques, amb un ascens del 2,9%. En aquest apartat es troba els productes ceràmics, les exportacions dels quals creixen un 2,5%.

Pel que fa als productes químics, registren un augment del 9,7% amb un destacat 14,3% d’augment de les frites i esmalts ceràmics, mentre que les manufactures de consum augmenten un 2,9% i els béns d’equip creixen un 0,8%.

Per àrees geogràfiques, Europa concentra el 69,6% de les exportacions del País Valencià, amb un augment del 2,2%. Alemanya és la primera destinació de les exportacions valencianes, amb 2510 milions d’euros i un ascens del 0,5%. Li segueix França, amb 2463 milions d’euros i un increment del 13,2%. Les vendes dirigides a Amèrica experimenten un increment del 7%; en concret, als Estats Units creix un 7% i al Brasil creix per sobre del 18%. Àsia registra un descens del 9,1% i Àfrica incrementa les seues importacions de productes valencians un 18,5%, si bé destaquen els ascensos de mercats com el Marroc (+11%) i Algèria (+16%).

Comparteix

Icona de pantalla completa