Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València tanca dues pensions de Velluters per a combatre la prostitució i el consum de drogues

L’Ajuntament de València ha clausurat locals i pensions, ha tancat solars i carrers i ha recuperat edificis públics al barri de Velluters per a evitar la prostitució i el consum de drogues i millorar la convivència i la seguretat de la zona.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha detallat aquest dimarts les actuacions dutes a terme pel consistori i ha sostingut que l’operació policial tant en matèria de seguretat ciutadana com en la resolució de conflictes veïnals “s’ha acompanyat de la neteja i el tancament de determinats solars i carrers amb l’objectiu de restablir l’ordre en la zona”.

Segons ha informat l’Ajuntament, aquesta labor d’intervenció transversal ha donat lloc a actuacions com la clausura de la pensió situada en el número 11 del carrer Viana, “on es va tancar i tapiar l’edifici per la falta de salubritat, ja que era utilitzat per a la venda de drogues i el consum d’estupefaents”. Per aquesta mateixa raó, també es va desallotjar l’edifici en el número 18 del carrer Teixidors i es va tapiar un habitatge del carrer Santa Elena, propietat de l’ens públic de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE). També es va precintar i cessar l’activitat de la pensió Arbolar, situada en el número 4 del carrer Correu Vell. “Es tracta de dos edificis altament conflictius sobre els quals els veïns ens havien reclamat el tancament pel consum de drogues i prostitució”, ha assenyalat la regidora.

Menguzzato ha detallat que s’han netejat solars del carrer d’Espadà, l’Avinguda de l’Oest, Guillem de Castro, el carrer del Bany i el carrer Viana 4 i 10, així com l’assentament de Venerables i estris del carrer Maldonado. També s’han condicionat els solars del carrer d’Espadà i s’ha tancat el solar de Guillem de Castro amb el Bany.

Sobre el tancament del solar del carrer Balmes, la regidora ha indicat que “la principal problemàtica de la parcel·la situada davant del col·legi d’Escola Pia era que els menors podien presenciar conductes antisocials des del seu centre escolar” i ha assegurat que resoldre aquest conflicte era “una reclamació tant de les associacions de veïns del barri com dels responsables del centre escolar i l’AMPA”.

Pel que fa al servei de mediació policial, ha informat que durant 2017 es van realitzar 58 actuacions a Ciutat Vella “a causa d’assumptes com ara molèsties per soroll, males olors, problemes per l’ús de l’espai públic o salubritat”.

Menguzzato ha destacat “l’elevat índex d’acords positius als quals van arribar les parts, que van arribar a un 91%”, i ha indicat que enguany “segueix en la mateixa línia, ja que s’han fet fins ara 16 mediacions en les quals s’ha aconseguit en el 85% de les ocasions un acord entre les parts”. Segons la regidora, des de 2015 i fins a l’actualitat, els agents han dut a terme 4.400 intervencions relacionades amb el consum de drogues i la prostitució.

Comparteix

Icona de pantalla completa