Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València debat sobre la posició dels homes davant la prostitució

La cineasta Mabel Lozano, autora i directora del documental i del llibre El proxeneta; la investigadora Raquel Rosario, que fa recerca sobre el comportament dels prostituïdors en fòrums i xarxes socials, i la sociòloga i experta en gènere Beatriz Ranea participen aquest dimecres en un nou cicle dels debats ‘La Nau de la Igualtat’. L’entrada a l’acte és gratuïta i l’aforament limitat.

El debat, que està programat a les 18 hores a La Nau Centre Cultural, s’emmarca en dues dates importants d’aquest mes, ja que el dia 23 de setembre es va celebrar el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones i el dia 28 és el Dia Internacional pels Drets Sexuals i Reproductius.

Mabel Lozano projectarà alguns fragments dels documentals que ha realitzat sobre el tema com El proxeneta, on explica per primera vegada la vertadera història del que hi ha darrere de la prostitució de la mà d’un testimoni privilegiat, Miguel, un proxeneta que ha confessat amb tot detall com ha evolucionat el negoci de la prostitució a l’estat espanyol.

La investigadora Beatriz Ranea exposarà algunes de les conclusions de la seua investigació sobre els consumidors de prostitució, les dades i xifres d’un estudi exploratori sobre joves d’entre 18 i 35 anys consumidors habituals de sexe de pagament.

Finalment, la investigadora Raquel Rosario Sánchez, que escriu habitualment en La Marea i Tribuna Feminista, presentarà els resultats de la seua investigació sobre les masculinitats dels homes prostituïdors i les dinàmiques i comportaments dels homes que utilitzen els fòrums i les comunitats virtuals per a relacionar-se.

La conferència, presentada i moderada per Noa de la Torre, periodista i presidenta de la Unió de Periodistes, s’integra en el cicle ‘La Nau de la Igualtat’, que es presenta com un espai on polemitzar sobre els elements de debat clau en el pensament feminista amb la finalitat d’avançar per a aconseguir posicions més consensuades que afavorisquen la lluita i les conquestes socials en matèria d’igualtat.

Comparteix

Icona de pantalla completa