Diari La Veu del País Valencià
La planta de Ford a Almussafes pararà la producció durant la segona setmana d’octubre

La planta de Ford a Almussafes (la Ribera Baixa) pararà la producció durant tota la segona setmana d’octubre. Això inclou els dos dies festius (el 9 i el 12), així com l’aplicació d’un dia de vacances i dos de distribució irregular de la jornada.

Justament el 9 d’Octubre se celebrarà a Colònia (Alemanya) una reunió convocada per la multinacional per a presentar als representants dels comités d’empresa europeus el pla de negoci de futur, a la qual acudirà per part de la planta valenciana el representant d’UGT a Ford Almussafes, Carlos Faubel. Segons ha comentat Faubel a EFE, es camina “cap a temps de dificultats” a Ford com a negoci a Europa, però caldrà esperar a conéixer els plans de la direcció europea.

Respecte a l’aturada de la segona setmana d’octubre, aquest dimecres s’ha celebrat una reunió entre la direcció de la planta d’Almussafes i els representants dels treballadors sobre la consideració dels dies 10 i 11 d’octubre. La direcció de Ford ha comunicat que aplicarà la distribució irregular de la jornada com li faculta la llei i, per tant, aquestos dies no seran considerats com a jornada industrial, tal com demanaven els sindicats.

Per això, el 10 i 11 d’octubre els treballadors percebran el salari corresponent a aquestes jornades i hauran de recuperar-los posteriorment en dissabte. La setmana es completarà sense producció amb el dia 8, que s’agafarà com a dia de vacances.

Comparteix

Icona de pantalla completa